www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus CompactCom uitgebreid!


Hoge prestaties, real-time industrieel Ethernet en meerdere vormfactoren (Chips, Bricks en Modules) zijn belangrijke elementen van het nieuwe, uitgebreide Anybus CompactCom aanbod van HMS. De nieuwe generatie biedt apparatenbouwers volledige oplossingsflexibiliteit.

Anybus CompactCom uitgebreid!
Anybus® CompactComTM van HMS Industrial Networks omvat een reeks ingebouwde communicatieoplossingen die apparaten voorzien van connectiviteit met een industrieel netwerk. HMS breidt Anybus CompactCom nu uit met een nieuwe technologiegeneratie. Het nieuwe aanbod biedt gebruikers de mogelijkheid om hun integratieniveau te kiezen met het host apparaat en het gewenste prestatieniveau.

Kies integratieniveau: Chip, Brick of Module
De nieuwe Anybus CompactCom bestaat uit kant-en-klare communicatie-interfaces voor alle belangrijke veldbus- en industriële Ethernet netwerken in verschillende vormfactoren:

- CompactCom Chip: een volledige netwerkconnectiviteit oplossing op een enkele chip voor integratie in het PCB ontwerp van de gebruiker.

- CompactCom Brick: ideaal voor gebruikers met beperkte ruimte, of gebruikers die hun eigen keuze van netwerkaansluitingen willen toevoegen.

- CompactCom Module: een complete en verwisselbare communicatiemodule die de snelste
time-to-market levert.

Ongeacht de vormfactor, kunnen gebruikers nog steeds beschikken over de unieke uitwisselbaarheid van Anybus. Zo is het mogelijk om een CompactCom module in een automatiseringsapparaat in te bouwen en later dezelfde software-implementatie te gebruiken voor een CompactCom Brick of Chip oplossing. Dit betekent minimale ontwikkelingsinspanningen voor de gebruiker.

Kies prestatieniveau: 30- of 40-serie
.
De Anybus CompactCom 30-serie (gebaseerd op de NP30 netwerkprocessor) is al geïnstalleerd in meer dan twee miljoen apparaten over de hele wereld en is toegesneden op gebruikers die een oplossing nodig hebben voor algemene automatisering, zoals voor gangbare aandrijvingen, weegschalen, kleppen, barcode scanners, sensoren, HMI's etc.

HMS introduceert nu de nieuwe CompactCom 40-serie die is gebaseerd op de nieuwe NP40 netwerkprocessor. Deze serie is voornamelijk bedoeld voor high-performance industriële communicatie voor veeleisende toepassingen.

Wat is er nieuw in de CompactCom 40-serie?
De Anybus CompactCom 40-serie ondersteunt alle belangrijke industriële netwerken, maar is vooral geschikt voor high-end industriële Ethernet en veldbus toepassingen. Aangezien de CompactCom 40-serie vrijwel ‘zero delay’ biedt tussen het apparaat en het netwerk, is deze ideaal voor high-performance toepassingen met snelle netwerkcycli en met synchronisatie-eisen zoals bij servoaandrijvingen.

Net als alle andere Anybus CompactCom oplossingen, biedt de 40-serie gebruikers toegang tot alle typen industriële netwerken - traditionele veldbussen zowel als Industrial Ethernet - via een enkel ontwikkelingsproject. De CompactCom 40-serie breidt de mate van flexibiliteit nog verder uit, omdat deze gebruik maakt van herprogrammeerbare CompactCom hardware om meerdere netwerken te ondersteunen. Zo is het mogelijk om de CompactCom 40-serie Ethernet hardware te installeren in een industrieel apparaat en eenvoudig pasklare firmware te downloaden voor aansluiting op het gewenste netwerk (bijvoorbeeld EtherNet/IP, PROFINET IRT of Modbus-TCP).

“Wij zijn van mening dat de nieuwe 40-serie-technologie met een combinatie van een snellere processor en een FPGA omgeving een toekomstvast platform zal bieden,” zegt Jörgen Palmhager, Chief Operating Officer bij HMS. “Het geeft gebruikers het beste van twee werelden. Ze krijgen de snelheid en nauwkeurigheid die ze nodig hebben voor veeleisende toepassingen, alsmede de flexibiliteit om op verschillende netwerken in te loggen door het eenvoudig downloaden van nieuwe firmware.”

De nieuwe Anybus CompactCom 40-serie zal dit najaar op vakbeurzen worden getoond (zoals de SPS/IPC/Drives 2012 show in Neurenberg, Duitsland) en wordt uitgebracht in 2013/2014.
Anybus CompactCom uitgebreid!
De Anybus CompactCom in verschillende vormfactors.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers