www.technologieenindustrie.com
British Steel

Belangrijke hogesnelheidsspoorlijn order voor Franse staalfabriek

Tata Steel heeft een intentieverklaring gekregen van Eiffage Rail voor de levering van hogekwaliteit rails voor een nieuwe 182 km (113 mijl) lange hogesnelheidslijn in Frankrijk

Belangrijke hogesnelheidsspoorlijn order voor Franse staalfabriek
Tata Steel zal ongeveer 50.000 ton aan rails leveren voor de nieuwe Bretagne - Loirevalei lijn, die de steden van Le Mans en Rennes zal verbinden.

Het staal zal worden geproduceerd in Scunthorpe, Groot-Brittannië, alvorens tot rails te worden gewalst in de staalfabriek van Tata Steel in Hayange, in noordoost Frankrijk, voor levering vanaf 2015. Met de order is waarschijnlijk een bedrag gemoeid van rond € 50 miljoen.

Jean-Luc Trottin, Managing Director van Eiffage Rail: “Eén van de belangrijkste redenen om deze intentieverklaring toe te kennen aan Tata Steel was de toezegging om de rail te kunnen leveren wanneer we het nodig hebben, en wel ter plekke op het bouwterrein van Sablé en Laval.”

Gérard Glas, hoofd van de Tata Steel Rail Sector: “Dit is het tweede hogesnelheidsspoorlijnproject dat het afgelopen jaar aan ons is gegund en het vormt een erkenning van onze wereldklasse producten en diensten.
“We zullen voor deze nieuwe hogesnelheidslijn rails leveren van elk 108 meter lang, waardoor we de passagiers een soepeler rijervaring kunnen bieden, terwijl de onderhoudskosten lager zijn.”
“We hebben fors geïnvesteerd in state-of-the-art technologie in onze railfabriek in Hayange - bijna € 50 miljoen in drie jaar – hetgeen ons in staat stelt om de hoogste kwaliteit rail te maken en een zekere toekomst voor onze 400 werknemers te garanderen.”

Het Le Mans - Rennes spoorlijnproject is één van de grootste in Europa en zal worden gerealiseerd door het Franse bouwbedrijf Eiffage. De nieuwe lijn wordt een uitbreiding van een bestaande hogesnelheidslijn die de reistijd tussen Parijs en Rennes zal verkorten met 37 minuten. Het project zal naar verwachting 10.000 banen creëren gedurende de bouwfase en zal worden afgerond in 2016.

In juli kondigde Tata Steel een investering van € 12 miljoen in nieuwe technologie aan in de Hayange railfabriek voor de productie van langere slijtvaste rails. En vorig jaar werd door het bedrijf een upgrade van € 35 miljoen voor de fabriek afgerond, waardoor daar nu 108 meter lange rails kan worden geproduceerd.

In 2011 haalde Tata Steel een grote order binnen voor de levering van rails voor een nieuwe 302 km lange (188 mijl) hogesnelheidslijn tussen de Franse steden Tours en Bordeaux. En in 2009 tekende het Franse spoorwegbedrijf SNCF een contract voor € 350 miljoen met Tata Steel voor de aankoop van rails voor maximaal zes jaar.

Tata Steel leverde uit de Hayange fabriek de rails voor de spoorlijn waarop een TGV het wereldsnelheidsrecord voor treinen brak in 2007. De Franse trein bereikte toen een snelheid van 574.8 km/h (357 mph) tussen Parijs en Straatsburg.

Voor meer informatie, neem contact op met Rob Simpson op +44(0)1724405769 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Belangrijke hogesnelheidsspoorlijn order voor Franse staalfabriek
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers