www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

PROFINET migratie wordt eenvoudig met de nieuwe Anybus X-gateways van HMS

HMS Industrial Networks introduceert een reeks nieuwe Anybus X-gateways ten behoeve van de communicatie tussen verschillende industriële netwerken en PROFINET IRT. De nieuwe X-gateways kunnen PROFIBUS en CANopen verbinden met PROFINET IRT Fiber Optics, en ControlNet, Ethernet/IP en DeviceNet verbinden met PROFINET IRT met koperen bedrading. De X-gateways helpen producenten en machinebouwers bij de overgang naar PROFINET zonder wijzigingen aan de bestaande machines te hoeven maken.

PROFINET migratie wordt eenvoudig met de nieuwe Anybus X-gateways van HMS
Veel industriële bedrijven zijn momenteel bezig met het implementeren van industriële Ethernet netwerken, zoals PROFINET. Er zijn echter vaak bestaande subsystemen en machines aanwezig die al deel uitmaken van een netwerk en moeten worden opgenomen in de nieuwe netwerken. De Anybus X-gateways van HMS bieden een eenvoudige manier om bestaande subsystemen aan te sluiten op PROFINET.

Wat is er nieuw?
Anybus X-gateways zijn al langer in staat om PROFINET te koppelen met verschillende veldbus- en industriële Ethernet netwerken. HMS breidt deze connectiviteit nu uit met PROFINET IRT (Isochronous Real Time) voor zowel koperen bedrading als glasvezel. Nieuwe netwerken voor koper zijn ControlNet, Ethernet/IP en DeviceNet, terwijl het bij de netwerken voor glasvezel gaat om PROFIBUS en CANopen.

PROFINET migratie mogelijk maken

PROFINET IRT wordt door veel van de grote Europese autofabrikanten gebruikt, met name binnen de AIDA-groep, en is een van de snelst groeiende industriële Ethernet netwerken op de markt,” zegt Niklas Selander, Product Manager bij HMS. “Door het gebruik van een Anybus X-gateway kunnen fabriekseigenaren bestaande apparatuur aanhouden en deze eenvoudig aansluiten op PROFINET IRT netwerken. Dit maximaliseert de investeringen in hun huidige machinepark en versnelt de migratie naar PROFINET. Machinebouwers profiteren ook, omdat zij deze connectiviteit niet zelf hoeven te ontwikkelen, maar gewoon gebruik kunnen maken van een Anybus X-gateway om hun machines op Profinet IRT aan te sluiten.

Hoe werkt het

De nieuwe Anybus X-gateways kopiëren I/O-data tussen elk industrieel netwerk en PROFINET IRT. De gateway instellingen wat betreft bijvoorbeeld I/O afmetingen worden geconfigureerd in een op Windows gebaseerde terminal interface, waardoor programmeren niet nodig is.
De PROFINET interface van de X-gateway werkt als een I/O apparaat op het PROFINET IRT netwerk en ondersteunt tot 220 bytes aan I/O voor zowel invoer als uitvoer van gegevens. De gateway baudrate is 100 Mbit/s (full duplex) en gebruikt twee RJ45 connectoren (koper) of twee SC-RJ connectoren (glasvezel), waardoor installatie in lijn- of ringopstelling mogelijk is. De geïntegreerde 2-poorts IRT switch is een zeer waardevolle aanwinst, aangezien deze de noodzaak voor dure externe schakelaars elimineert.

De nieuwe Anybus X-gateways maken communicatie mogelijk tussen PROFINET IRT en verschillende industriële netwerken. In deze afbeelding gaat het om PROFIBUS.

Wat is een X-gateway?
Anybus X-gateways maken het mogelijk dat twee verschillende netwerken met elkaar kunnen praten. In eenvoudige termen zou je kunnen zeggen dat het gaat om een real-time vertaler tussen twee netwerken. Gateways lossen belangrijke industriële communicatievraagstukken op voor system integrators en eindgebruikers die werken met industriële netwerken, en bieden een snelle en eenvoudige manier om twee anders incompatibele netwerken met elkaar te verbinden.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers