www.technologieenindustrie.com
CIAT

Coadis Line actieve comfort-unit

Coadis Line is de nieuwe generatie CIAT comfort-units. Alles in één en bijzonder eenvoudig te integreren, is deze unit ontworpen voor gegarandeerde superieure resultaten in uw projecten, zowel in termen van design als van prestaties. Het reduceert energieverbruik, verbetert de luchtkwaliteit en voegt zich makkelijk naar alle installatieconfiguraties. Als milieuvriendelijke oplossing is Coadis Line voor 87% recyclebaar en in Frankrijk heeft hij de speciale "coup de coeur" prijs gewonnen, uitgeloofd door de Rhône-Alpes Trophies voor Eco-innovations. Coadis Line is geïntegreerd in het Hysys water ringleidingsysteem dat verwarming, koeling en luchtkwaliteit levert in kantoren, hotels en verzorgingshuizen.

Coadis Line actieve comfort-unit

Door de combinatie van Coanda effect diffusie met ultrahoge kwaliteit Epure filtratie als standaard, zorgt de Coadis Line voor een verbeterd arbeidscomfort voor gebruikers. Zo kunnen ze profiteren van een uitstekende kwaliteit van de binnenlucht, een voordeel dat een groot verschil maakt vergeleken met passieve apparatuur. CIAT, pionier van het Coanda diffusiesysteem, gaat nog verder met Coadis Line door het te optimaliseren overeenkomstig de norm EN ISO 7730. Bewoners worden aldus geplaatst in een "comfort zone" waarbij ze van top tot teen beschermd zijn tegen de onaangename thermische verschijnselen die veroorzaakt kunnen worden door direct supply systemen. Bovendien beschikt Coadis Line over de Epure technologie, die de gezondheid van bewoners bewaakt en garant staat voor een uitstekende luchtkwaliteit, dankzij een filtratiesysteem dat de concentraties van 2.5 PM deeltjes in de lucht onder de door de WHO aanbevolen drempel houdt (10 µg/m³).

Coadis Line wordt verder gekenmerkt door het lage energieverbruik, dankzij niet alleen de standaard meegeleverde hoogrendement motor, die zeer weinig energie gebruikt, waardoor het elektriciteitsverbruik met 85% wordt teruggebracht, maar ook door de warmtewisselaars die zijn geoptimaliseerd om te voldoen aan de prestatieniveaus van de overige systeemapparatuur. Coadis Line speelt aldus een actieve rol bij het verkrijgen van certificaten, zoals HQE, EPBD, BREEAM of LEED, en voldoet aan de eisen van de nieuwe Franse RT2012 regelgeving.

CIAT heeft het Flexiway concept zodanig ontworpen dat het geschikt is voor alle soorten ruimtes, hun modulaire eigenschappen en toekomstige ontwikkelingen. Het single-split , één- of vierweg diffusiesysteem van Coadis Line, gemonteerd op een standaard frame, zorgt ervoor dat het kan worden geïnstalleerd in zowel ingedeelde als in open kantoorruimtes. De éénweg versie is ontworpen voor ingedeelde ruimtes van 10 tot 20 vierkante meter waarbij elke unit wordt geplaatst aan de rand van de ruimte. De vierweg versie is bedoeld voor open ruimten, waarin de unit centraal wordt geplaatst. Beide configuraties passen in 600 x 600 mm of 675 x 675 mm verlaagde systeemplafonds. Daarbij is er, zonder dat de plafonddelen moeten worden verwijderd, permanent toegang tot de inwendige componenten via het quick-release scharnierende filterhouderrooster, voor maximale bewegingsvrijheid tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Coadis Line is een integraal onderdeel van het Sustainable Development programma van de CIAT Groep, en weerspiegelt volledig het beleid op het gebied van eco-design. De comfort-unit kan volledig worden ontmanteld en is zelfs voor 87% recyclebaar. Dit is vooral te danken aan de compatibiliteit van de gebruikte kunststoffen. Bovendien wordt er geassembleerd zonder lijm of klinknagels en is het aantal bevestigingselementen met 40% teruggebracht. Het nieuwe compacte ontwerp vermindert tevens het gewicht van de toegepaste grondstoffen met 30%, en hun volume met 21%. Bovendien kiest CIAT voor grondstoffenleveranciers dichtbij de fabriek, waardoor het volume aan verpakkingsmateriaal met 50% kan worden teruggebracht en de CO2-uitstoot zoveel mogelijk kan worden verminderd.

Coadis Line is geïntegreerd in het Hysys water ringleidingsysteem van CIAT. Gebaseerd op beproefde en uitgeteste standaard componenten, zijn de Hysys systeemoplossingen efficiënter en energievriendelijker, waardoor professionele specialisten en gebruikers kunnen voldoen aan de meest veeleisende milieuvoorschriften. Ze worden toegesneden op de specifieke eisen van elke marktsector: Hysys Office voor kantoortoepassingen, Hysys Hotel voor hotels en Hysys Senior voor verzorgingshuizen, en ze zijn volledig modulair. Dit betekent dat er meer dan honderd kosteneffectieve uitvoeringen leverbaar zijn voor elke specifieke configuratie. De Hysys oplossingen kunnen volledig worden geüpgrade en ze beschikken over meerdere comfort reeksen, die allemaal het meest efficiënte niveau van milieuvriendelijkheid leveren.

In een tijd waarin overheden streven naar herstel van de balans tussen lokale industrieën, onderworpen aan strenge milieuregelgeving en lage-loon-landen, is het goed erop te wijzen dat alle units in het Coadis Line programma zijn geproduceerd in de Franse fabrieken van CIAT.

Coadis Line actieve comfort-unit

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers