www.technologieenindustrie.com
INTERROLL

Nieuwe vice-president System Innovation bij Interroll

Sant'Antonino, Zwitserland. Dr. Christian Ripperda geeft per 1 januari 2020 in de nieuw gecreëerde functie van vice-president System Innovation, leiding aan de wereldwijde innovatieactiviteiten van Interroll.


In zijn nieuwe functie zal de 39-jarige Ripperda de wereldwijde innovatieactiviteiten van Interroll, die het Interroll Project and Development Center (IPDC), het Interroll's Global Product Management en de Interroll Intellectual Property Strategy met elkaar integreren, leiden en coördineren, alsmede de ondersteuning van alle ontwikkelingsactiviteiten in de groep. Hij rapporteert aan Jens Strüwing, Executive Vice-President Products & Technology en lid van het Interroll Group Management.

Christian Ripperda treedt in dienst bij Interroll met 12 jaar ervaring in multidisciplinair onderzoek en ontwikkeling (R&D), waaronder informatietechnologie (IT), elektronica en machine vision, alsmede ervaring op het gebied van productontwikkeling en strategische bedrijfsontwikkeling, met als specialisatie digitalisering (Industry 4.0) en geavanceerde technologieën voor industriële toepassing. Hij is gepromoveerd PhD (Dr. rer. nat) in elektrotechniek/fysica aan het Institute for Seminconductor Electronics van de RWTH Aachen in Duitsland.

Voordat hij bij Interroll kwam, was hij vice-president Technology bij ISRA VISION AG (met hoofdkantoor in Darmstadt, Duitsland), waar hij sinds 2014 verantwoordelijk was voor de strategische technologieontwikkeling en de bijbehorende productportfolio roadmap op het gebied van machine vision oplossingen. Daarvoor werkte hij voor VDI Technologiezentrum GmbH, waar hij Strategy Consultant was voor de lange termijn innovatiestrategieontwikkeling voor verschillende klanten en Technology Consultant voor het Duitse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek.

"Ik kijk er naar uit om met Christian Ripperda te werken. Zijn multidisciplinaire achtergrond en zijn sterke R&D track record zijn uitstekende voorwaarden om onze innovatieaanpak verder te stimuleren en een vitale bijdrage te leveren aan Interroll’s toonaangevende platformstrategie", aldus Jens Strüwing, executive vice-president Products & Technology van de Interroll Group.Nieuwe vice-president System Innovation bij Interroll

Bijschrift: Sinds 1 januari 2020 leidt dr. Christian Ripperda de innovatieactiviteiten van Interroll als vice-president System Innovation.


  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers