www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Systeemintegratie voor Chinese metrolijn vereenvoudigd

Hoe de Guangzhou metrolijn in China verschillende bewakingsapparaten aansloot op ControlNet met behulp van oplossingen van Rockwell Automation en de Anybus Communicator van HMS Industrial Networks.

Systeemintegratie voor Chinese metrolijn vereenvoudigd
De Guangzhou metrolijn 5 bestrijkt een lengte van 40 kilometer van oost naar west door Guangzhou City. De lijn omvat 24 stations en heeft een capaciteit om maar liefst 50 miljoen passagiers per dag te vervoeren.

Net als alle moderne metrolijnen, heeft de Guangzhou metrolijn 5 een uitgebreid bewakingssysteem voor de ventilatie, airconditioning, watervoorziening, riolering, liften etc. Een deel van het bewakingssysteem betreft het zogenaamde "BAS systeem" - een PLC systeem dat een aanzienlijk aantal controleapparaten en subsystemen verbindt. Aangezien veel van deze apparaten en subsystemen gebaseerd zijn op verschillende protocollen, moest Guangzhou Metro een oplossing vinden om communicatie tussen deze verschillende apparaten en het BAS systeem mogelijk te maken. Uiteindelijk bleek de seriële gateway Anybus Communicator hiervoor het juiste product.

De uitdaging
Het Guangzhou metrolijn 5 systeem telt tal van punten met grote hoeveelheden data. Het uitgebreide bewakingssysteem heeft in totaal ongeveer 210.000 I/O punten. Het hele project werd geraamd op 280.000 punten, waarvan 70.000 punten werden toegekend aan het BAS systeem. Bijgevolg vereiste de systeemintegratie veel werk met harde deadlines- de 24 stations moesten op hetzelfde tijdstip worden geopend. Inderdaad werden nooit eerder in het land zoveel stations gelijktijdig geopend.

Het BAS systeem werd één maand voordat Guangzhou metrolijn 5 met succes was opgeleverd, geïmplementeerd. De systeemintegratie werd uitgevoerd door het in Beijing gezetelde HollySys Automation Technologies. Projectmanager Mr. Zhao Feng verklaarde het volgende bij de officiële inbedrijfname van het systeem:
“Elk van de subsystemen loopt via de Anybus Serial Gateway om toegang te krijgen tot het BAS-systeem. Dit maakte bewaking en koppeling tussen de mechanische/elektrische apparaten en systemen mogelijk. Uiteindelijk zijn door de Anybus Serial Gateway de controlemogelijkheden van elektrische en mechanische apparatuur van de metro verbeterd- waardoor tevens de veiligheid en stabiliteit zijn verbeterd".

Over Anybus Communicator
De Anybus Communicator is een serie protocol converters waarmee industriële apparaten op alle belangrijke industriële netwerken (PROFIBUS, PROFINET, DeviceNet, Ethernet/IP, ControlNet, Modbus, CC-Link, enz.), kunnen worden aangesloten. De Communicator is in staat om vrijwel elk standaard of gebruikerspecifiek protocol te converteren, zonder dat hardware- of softwareaanpassingen nodig zijn. De aansluiting wordt geconfigureerd in PC gebaseerde configuratiesoftware zonder dat verder programmeren nodig is.

Bijschrift:
De Guangzhou Metro en de HMS Anybus Communicator ControlNet naar ControlNet.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers