www.technologieenindustrie.com
CIAT

NEPTUS: VERTICALE SERIE WATER/LUCHT WARMTEPOMPEN SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR COMMERCIËLE GEBOUWEN

De Neptus range warmtepompen, met waterlus of verbonden met geothermische energiebronnen, onderscheidt zich op de markt door het hoogste niveau van seizoengebonden prestaties, met EER en COP tot 4,3. De reeks bestaat uit 9 modellen verticale water/lucht omkeerbare warmtepompen dan wel koelunits, met verschillende afmetingen, en met verwarmingscapaciteiten van 28 tot 109 kW en koelcapaciteiten van 24 tot 93 kW. Deze units gebruiken R-410A koudemiddel en zijn speciaal ontworpen voor de verwarming en airconditioning van nieuwe of gerenoveerde kantoorgebouwen.

NEPTUS: VERTICALE SERIE WATER/LUCHT WARMTEPOMPEN SPECIAAL ONTWIKKELD VOOR COMMERCIËLE GEBOUWEN

Neptus warmtepompen leveren en onttrekken energie ofwel uit het water in een waterlus (een gesloten lus waarin water circuleert door middel van een pomp) of uit een geothermisch systeem waarin water energie uit de grond recupereert.

De Neptus reeks garandeert de hoogste niveaus van energie-efficiëntie met een EER die 11% hoger is dan die van standaard units, en een COP van 4.2, wat een toename van 5% betekent. De nieuwe CIAT Plug-Fan technologie verhoogt de efficiency van het ventilatiesysteem en reduceert het energieverbruik met maximaal 30%. Deze prestaties worden mogelijk gemaakt door de achterwaarts gebogen propyleen waaierschoepen die zich continu aanpassen aan de drukval in het kanaalsysteem en de filters, overeenkomstig de ingestelde luchtstroomsnelheid. Een EC (Electronically Commutated) motor verhoogt de efficiency en verlengt de levenscyclus van het systeem. Directe koppeling elimineert tevens het gebruik van poelies en riemen, waardoor verliezen en onderhoudskosten worden gereduceerd.

Bovendien verhoogt, bij gematigde buitentemperaturen een actief recovery systeem - in tegenstelling tot conventionele recovery systemen (statisch) - zowel de recovery capaciteit als de efficiency. Met een specifiek thermodynamisch energiecircuit dat wordt geïntegreerd in het apparaat, kan energie worden teruggewonnen uit de afgevoerde lucht (MRC montage), hetgeen resulteert in nog grotere energiebesparing.

Deze nieuwe units beschikken over een AVANT regelapparaat, dat het gebruikerscomfort optimaliseert. De belangrijkste functies ervan zijn wekelijkse en dagelijkse planning, afstandsbediening en temperatuurregeling van de toegevoerde lucht en de omgevingslucht. Met AVANT PRO kan informatie van bedieningspanelen en sensoren worden uitgewisseld met maximaal 15 units. De Avant en Avant Pro systemen kunnen tevens worden aangevuld met PlantVisorPRO 2, een gecentraliseerd systeem voor het beheer van de installaties, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op het gebied van onderhoud- en exploitatiekosten.

Om het hoogste kwaliteitsniveau van de binnenlucht te garanderen, is voorzien in een hoge filtratiekwaliteit en een fresh-air managementsysteem. Er zijn twee filtratiefasen: een eerste gravimetrische (G4) of opacimetrische (F6 of F7) fase plus een aanvullende opacimetrische fase (vanaf F6 tot F9). Sensoren controleren de mate van vervuiling van de filters. De roosters in de ventilatiesecties bieden eenvoudige toegang tot de ventilatoren, batterijen en condensatiepotten voor reiniging en onderhoud. Fresh-air management wordt gedaan door vrije koeling en de verversing van hygiënische verse lucht, gecontroleerd door een CO2 + VOC sensor voor de luchtkwaliteit. De vrije koeling modus is bijzonder efficiënt voor commerciële ruimten en kan tijdens een groot aantal maanden van het jaar gebruikt worden, waarbij zonder kosten gekoeld wordt. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen doordat het energieverbruik wordt verminderd.

De Neptus reeks is eenvoudig te installeren. Met de meervoudige montage- en luchtstroomconfiguraties die leverbaar zijn, kunnen de machines eenvoudig worden aangepast aan eventuele installatiebeperkingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers