www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

G10 Veiligheid - Minder is meer

De veilige installatieoplossing voor kabelgoten

G10 Veiligheid - Minder is meer
AS-Interface is 's werelds meest gebruikte interface concept, dat automatisering vereenvoudigt door middel van een snelle aansluittechnologie via platte kabels. De integratie van veiligheid op AS-i was een volgende belangrijk stap naar een end-to-end oplossing die nieuwe standaards zet op het gebied van eenvoud, overzicht en kostenefficiëntie. Waar andere oplossingen nog hardware vereisen, maakt AS-i Safety indruk met betrouwbare communicatie en intelligente logische software. In de installatietechnologie is het gebruikelijk om digitale I/O’s via verdelers of modules met verschillende I/O poorten te verbinden. Bij veiligheidsoplossingen overheerst vaak nog overbodige parallelle bedrading of een parallelle systeemomgeving, AS-i Safety maakt die overbodig.

Waar veilige componenten decentraal moeten worden geïmplementeerd in PLe, kan ofwel de AS-i interface worden geïntegreerd in het ‘safe end’ apparaat, dan wel kan er een complete, tweekanaals AS-i module worden gebruikt voor de verbinding. Veel verschillende AS-i geïntegreerde apparaten, of onvoldoende ruimte om de modules in te installeren, zijn het gevolg. Pepperl + Fuchs maakt aan dit dilemma overtuigend een einde met 's werelds kleinste G10 safety module met IP68/69k bescherming. Elke safety switch met droge contacten kan op deze ultracompacte module op flexibele wijze worden aangesloten. Terwijl de platte kabel voorheen moest worden gevoed vanuit de kabelgoot, is nu directe montage in de kabelgoot mogelijk dankzij de beperkte hoogte van <23 mm van het apparaat.

Alles wat van buiten nog zichtbaar is, is de ronde kabeluitgang naar het ‘safe end’ apparaat. De eendelige behuizing maakt eenvoudige doorvoer van platte kabels mogelijk, aansluiting gebeurt met ronde vergulde contactpennen, terwijl het geheel tegelijkertijd door middel van een enkele schroef wordt afgedicht. De G10 safety module heeft zelfs geen schroefmontage nodig, omdat hij zo klein en licht van gewicht is. Het is super eenvoudig en de kleine omvang en het lage gewicht creëren een nieuw niveau van extra functionaliteit.

In één oogopslag:

- 's Werelds kleinste AS-i safety module met IP68/69k
- Directe pigtail aansluiting voor safety apparatuur met droge contacten
- Eendelige behuizing voor montage in seconden
- Montage en installatie in de kabelgoot mogelijk.

MC52_120213_01_RGB.jpeg: Verbind gewoon een standaard noodstopknop of veilige positieschakelaar met de compacte G10 safety module en de AS-i in de kabelgoot- klaar.

MC52_120213_02_RGB.jpeg + MC52_120213_03_RGB.jpeg: Twee productversies, gecertificeerd volgens PLe/SIL3 omvatten applicaties met geïntegreerde en externe displayfuncties met IP68/69k bescherming tot in perfectie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
PEPPERL+FUCHS: Betrouwbare inclinatiemeting
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
100% veilige X-As Positionering

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers