www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

PRT betreedt nieuwe dimensie

Nieuwe krachtige R2000 laser scanner

PRT betreedt nieuwe dimensie
Niet alle time-of-flight metingen zijn identiek. Op basis van de puls ranging technology (PRT), ontwikkeld door Pepperl+Fuchs, is een nieuwe, innovatieve laserscanner ontwikkeld die op indrukwekkende wijze de voordelen van deze technologie demonstreert. Daartoe zijn zeer interessante andere innovaties toegepast bij de ontwikkeling van dit apparaat, als aanvulling op het gebruik van PRT. Zo is bijvoorbeeld de meetoptiek van de R2000 gebaseerd op spiegeltechnologie, in tegenstelling tot de gebruikelijke lenstechnologie. De meetmodule niet stationair, maar roteert om zijn eigen as. Dit betekent dat een conventioneel spiegelmechanisme voor straaldeflectie achterwege kan blijven. Het resultaat is een aanzienlijke toename van de beschikbare ruimte naast identieke lichtvlekvorming over het complete meetvlak. De lichtvlekgeometrie is zodanig dat de diameter niet groter wordt dan enkele millimeters, zelfs over grote afstanden. Dit gegeven is van belang voor de nauwkeurige positiedetectie van onbemande transportsystemen.

2-D afstandsmetingsapparaat met meethoek van 360°
Met zijn talrijke unieke eigenschappen is de nieuwe 2-dimensionale laserscanner geschikt voor een breed scala van toepassingen in de fabrieksautomatisering. Een zichtbare rode laser vereenvoudigt de inbedrijfstelling, omdat de gebruiker direct kan zien waarop de sensor is gericht en zorgt navenant voor eenvoudige uitlijning van het apparaat. Laserklasse 1 betekent dat het apparaat kan worden gebruikt over alle werkbereiken zonder gevaar voor de persoonlijke gezondheid. De lichtvlek heeft een diameter van minder dan 20 mm bij een meetbereik tot 10 meter. Dit is bijzonder belangrijk voor de detectie van kleine voorwerpen. De nauwkeurige detectie van posities en hoekprofielen vormt dus geen probleem.

De meethoek van 360°, de hoge samplingsnelheid van maximaal 250.000 afzonderlijke metingen per seconde, alsmede een scanningfrequentie van 50 Hz zorgen ervoor dat het apparaat bijzonder geschikt is voor hogesnelheid applicaties. Een Ethernet interface wordt gebruikt voor de output van deze grote hoeveelheid data. Schakeluitgangen zijn aanwezig voor zuiver binaire informatie.

Een andere bijzonderheid is het grote display, dat is geïntegreerd in het lichtuitvoer oppervlak. Dit zorgt ervoor dat het apparaat direct en zonder extra onderdelen in gebruik kan worden genomen. Alles wat nodig is voor de basisuitlijning en de netwerkconfiguratie zijn de twee toetsen op het apparaat. Bovendien kunnen statusberichten worden gegenereerd en applicatiespecifieke informatie, zoals afstanden, meetprofielen, enz., worden weergegeven.

MC7522_120314_08_RGB.jpeg: Uniek in termen van prestaties, robuustheid en gebruiksvriendelijkheid - de R2000 laserscanner.

MC7522_120314_05_RGB.jpeg: De kleine lichtvlek maakt nauwkeurige positiebepaling mogelijk van het onbemande transportsysteem, zonder de noodzaak van extra sensoren of interpolatieprocessen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
PEPPERL+FUCHS: Betrouwbare inclinatiemeting
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
100% veilige X-As Positionering

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers