www.technologieenindustrie.com
ARC INFORMATIQUE

Het Business Louvre in Parijs kiest PcVue supervisor van ARC Informatique voor de supervisie van het gebouwbeheersysteem (GBS)

De eigenaar van het gebouw SFL (Lyon Property Company) voerde een uitgebreide renovatie door, met name wat betreft de kantooraccommodatie. Een efficiënt GBS was nodig om het bedrijf in staat te stellen de 37.000 m² beschikbare vloeroppervlakte te beheren en te bewaken. Met name het managen en optimaliseren hiervan was van belang, zodat het energieverbruik kon worden verlaagd met 20% tot 30%.

Het Business Louvre in Parijs kiest PcVue supervisor van ARC Informatique voor de supervisie van het gebouwbeheersysteem (GBS)
Dit gebouw dateert uit 1852 en is gelegen tegenover het Louvre Museum in Parijs. Het werd gebouwd in opdracht van de Franse keizer Napoleon III, en in eerste instantie gebruikt voor winkels. Tegenwoordig bevatten de eerste twee etages van het Louvre des Antiquairs meer dan 250 stands op 10.000 m² en 30 kunstspeciaalzaken met artefacten uit Europa, Azië en het Midden-Oosten. De zes bovenste verdiepingen worden ingenomen door het zakencentrum, genaamd Louvre des Entreprises, waarin prestigieuze huurders sinds 1990 een onderkomen hebben, waaronder het ministerie van Financiën, de Amerikaanse ambassade en de Banque de France.

Het bedrijf ESOPE was belast met het projectmanagement en APILOG AUTOMATION nam het GBS pakket voor haar rekening. De werkzaamheden betreffen voor een deel The Business Louvre en voor een deel de gemeenschappelijke uitrusting en benodigdheden tussen dit en het Louvre des Antiquairs. De PcVue supervision bewaakt de volgende LonWorks© apparatuur:

- France Energie warmtepompen met KARNO OEM regulatoren, in totaal zullen 1.200 warmtepompen worden gemonitord.

- Verlichting met ACELIA infrarood multi-sensor modules.

- Zonwering met ACELIA modules voor 230V motoren.

- THERMOKON afstandsbedieningen voor de centrale besturing van warmtepompen, verlichting en zonwering.

- Data-acquisitie van de divisiepanelen op verschillende etages, via JOHNSON CONTROLS FX15 PLC's.
Deze architectuur maakt gebruik van LonWorks© technologie en wordt aangevuld met:

- Extra uitrusting: airco units en onderstations voor elektrische regeling en distributie, bestuurd via TREND IP apparatuur.

- Alle meettoestellen van de huurders en de centrale laagspanningskaarten: PcVue verwerkt en analyseert de gegevens van zo'n 250 meettoestellen op Modbus. Een TSX PLC ondersteunt het beheer van de back-up voeding (GE).

Uiteindelijk zal dit project meer dan 2.500 LON© knooppunten omvatten.

De GBS architectuur bestaat voornamelijk uit 36 Loytec L-INX servers, 3 PcVue supervisory stations met WebVue thin-client toegang via internet/intranet en NL voorzieningen van Newron System (gebruikmakend van de Monitoring and Zoning versie voor bewaking en onderverdeling van ruimtes).

Gecombineerd met de flexibiliteit en geavanceerde technologie van PcVue, is het APILOG AUTOMATION gelukt om open systems integratie van de hardware en software te realiseren. De oplossing regelt het beheer van alle gebouwinstallaties met snelle responstijden in geval van nood. Het demonstreert gebruiksvriendelijk, effectief gedrag dat een snelle controle van elke ruimte mogelijk maakt, plus dynamische herconfiguratie. Deze toepassing is baanbrekend wat betreft het beheer en de optimalisatie van het energieverbruik, met een verwachte energiebesparing in de orde van 20% tot 30%.

Illustraties:
ArchiDePrincipe.jpeg: De PcVue supervisor.
LouvreEntreprise.jpeg: Het Business Louvre gebouw.
Confort.jpeg: Overzicht van de gebouwinstallaties.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers