www.technologieenindustrie.com
Steute

Ontwikkeld voor extreme toepassingen: de compacte en robuuste ZS 71 noodstop trekkoordschakelaars

Ontwikkeld voor extreme toepassingen: de compacte en robuuste ZS 71 noodstop trekkoordschakelaars
Conveyorinstallaties voor bulkgoederen, houtbewerkingmachines, transportinstallaties voor flessen en kratten: nood-stop trekkoordschakelaars worden vaak toegepast in machines en fabrieken die veeleisend zijn. Ongunstige omstandigheden kunnen te maken hebben met stof en vuil, maar ook met vocht, temperatuurschommelingen en hoge niveaus van mechanische slijtage.

Om klanten te kunnen voorzien van een “Extreme” uitvoering voor juist dit toepassingsprofiel, heeft steute haar zeer succesvolle ZS 71 nood-stop trekkoordschakelaar grondig herontworpen.

Een van de aanpassingen betreft de bijzonder effectieve afdichting van de behuizing. Door metaal als afdichtingmateriaal van de behuizing te vervangen door een hoge kwaliteit kunststof kan deze langdurig worden gebruikt in corrosieve omgevingen. Een andere aanpassing betreft een roestvast stalen trekwerk, ook de montageschroeven zijn van roestvast staal.

Dankzij vergaande optimalisatie van de constructie, kan de ZS 71 "Extreme" zelfs worden blootgesteld aan een hogedrukreiniger zonder enig nadelig effect op de lange termijn functionaliteit. Dit is vastgelegd door de indeling in beschermingsklasse IP 69K. Een andere variant, met beschermingsklasse IP 67 die bestand is tegen lage temperaturen tot -40°C, is ook leverbaar.

De veiligheidsvoorzieningen van de ZS 71 Extreme omvatten het geïntegreerd monitoren van het trekken en scheuren van de draad, die tot 35 meter lang kan zijn. Het compacte ontwerp maakt het mogelijk om de “Extreme” te integreren in bestaande constructies, zelfs in zeer kleine ruimtes.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers