www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

Substations voor elektriciteitsdistributie: ProSoft Technology® lanceert een nieuwe Modbus TCP/IP naar IEC 61850 Gateway

De ProLinx 'Modbus TCP/IP' naar 'IEC-61850’ gateway is ontworpen voor de remote control van substations in elektriciteitsdistributiesystemen. Het maakt communicatie mogelijk tussen de Intelligent Electronic Devices (IED’s) aan de ene kant (op een IEC-61850 netwerk) en de Schneider Electric Programmable Logic Controllers (PLC's) aan de andere kant (op een Modbus TCP/IP netwerk).

Substations voor elektriciteitsdistributie: ProSoft Technology® lanceert een nieuwe Modbus TCP/IP naar IEC 61850 Gateway
De configuratiesoftware (ProSoft 61850 Configuration Manager) wordt met de gateway geleverd. Het wordt gebruikt voor het ontwikkelen en beheren van gateway configuratiebestanden. Uitgebreide diagnostiek is ook beschikbaar via deze configuratiesoftware, voor zowel de gateway en als voor Modbus TCP/IP en IEC-61850 netwerken.

Deze softwaretool maakt gebruik van IED configuratiebestanden om complexe IEC-61850 datastructuren te importeren in de controller. GOOSE, Report Control Blocks, en MMS Read berichten afkomstig van IED's worden overgeschreven naar de Modbus TCP/IP server als de status verandert. Zo worden gebruikers niet verplicht om communicatielogica of tag structuren te ontwikkelen in hun PLC projecten. Kortom, deze software creëert 'Variable' bestanden en 'Function Block' bestanden voor het automatisch importeren in Unity Pro projecten voor de Quantum of M340-processoren van Schneider Electric. Alle IED data-attributen zijn beschikbaar voor een eenvoudige mapping naar Modbus registers. Hier enkele van de belangrijkste specificaties van de gateway:
- Import van CID-en SCD-bestanden.
- Drag and drop van IEC-61850 data-attributen voor Modbus mapping.
- PLC tag namen worden automatisch aangemaakt.
- Afdrukken van toegewezen tag list.
- Export van tag bestand (CSV).
- Export van Variable (XSY) en Function Block (XFM) bestanden voor gebruik met Unity Pro.

Het gateway configuratiebestand wordt opgeslagen op een industriële SD kaart. Dit maakt snelle configuratie mogelijk door het overzetten van de SD kaart van de ene gateway naar de andere.

De Modbus TCP/IP driver zorgt voor meerdere onafhankelijke, concurrent Ethernet verbindingen. De verbindingen kunnen zijn clients, servers, of een combinatie van clients en servers. Aan de IEC kant kunnen 45 IED's simultaan worden bestuurd. De gateway ondersteunt een Simple Network Time Protocol (SNTP/NTP) client service die de gateway tijd kan synchroniseren door middel van periodieke update requests van een Coordinated Universal Time (UTC) systeem. De gebruiker kan de SNTP/NTP server details configureren in 'ProSoft 61850 Configuration Manager'. De tijdresolutie is in milliseconden (ms). Deze nieuwe gateway is leverbaar met één of twee Ethernet poorten (productverwijzing respectievelijk PLX81-MNET-61850 en PLX82-MNET-61850).

Zoals gebruikelijk ontwikkelde ProSoft Technology zijn nieuwe gateway in nauwe samenwerking met PLC (Programmable Logic Controllers) en PAC (Process Automation Controllers) producenten en system integrators. Het resultaat is dat de gateway voldoet aan de norm en aan de aanbevelingen daarin, rekening houdend met de verwachtingen en applicaties van de gebruiker. De configuratiesoftware die met de gateway wordt geleverd, wordt zeer gewaardeerd in het kader van het ‘demystificeren’ en het aan de gang krijgen van het complexe IEC-61850 protocol.
Tot slot, ProSoft Technology is een onafhankelijk familiebedrijf, dat puur en alleen gericht is op communicatie voor industriële automatisering.

Het IEC-61850 protocol wordt gebruikt voor de remote control van complete elektriciteitssubstations. IEC-61850 is de internationale norm die de hardware- en communicatie-eisen definieert voor alle apparatuur ten behoeve van de automatisering van het substation. De gestandaardiseerde naamconventies, opgelegd door de IEC-61850 norm, verbeteren de interoperabiliteit tussen de systemen van diverse producenten, dan wel de systemen van verschillende system integrators.
Substations voor elektriciteitsdistributie: ProSoft Technology<sup>®</sup> lanceert een nieuwe Modbus TCP/IP naar IEC 61850 Gateway

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers