www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

NORD aandrijfoplossingen voor de food sector

NORD DRIVESYSTEMS presenteert een pakket aandrijftechnische innovaties voor zeer hygiënische toepassingen. Een nieuwe lijn tweetraps kegeltandwielreductoren werd ontworpen voor eenvoudige en residuvrije reiniging. De spuitwaterdichte reductoren hebben geen uitsparingen of dode ruimten waar vuil of vloeistoffen zich kunnen ophopen. Door de bijzonder gladde oppervlakken, kunnen reinigingsmiddelen in alle posities weglopen. De systemen zijn bestand tegen frequente intensieve, agressieve reiniging met zuren en logen. Gemaakt van gegoten aluminium, zijn ze veel corrosiebestendiger dan stalen modellen.

NORD aandrijfoplossingen voor de food sector
De serie bestaat uit vijf bouwgroottes met koppels tussen 90 en 660 Nm. Alle modellen zijn leverbaar in een open, lichtgewicht uitvoering, of als gesloten uitvoering. Daarnaast introduceert NORD NSD tupH, een gesloten oppervlakteconversiesysteem dat aluminium aandrijvingen net zo robuust maakt als hun roestvast stalen tegenhangers en duizend keer duurzamer is dan anti-corrosie verf. In combinatie met roestvast stalen standaard onderdelen, roestvast stalen uitgaande assen en ‘food grade’ smeermiddelen, vormen de NSD tupH aandrijvingen een optimale oplossing voor toepassingen met strenge hygiëne-eisen. Op basis van zijn uitgebreide assortiment van hoogwaardige en efficiënte aandrijftechnologie voor de food industrie, realiseert NORD een verscheidenheid aan oplossingen voor het pompen, mixen, koelen, transporteren en verpakken van food artikelen. Zo werden voor een brouwerijtoepassing industriële reductoren speciaal op maat gemaakt. Het productassortiment omvat hygiënische, betrouwbare nattecel uitvoeringen van motorreductoren. Speciale modificaties die leverbaar zijn voor de complete range, omvatten uitgebreide temperatuuruitvoeringen, beschermende coatings en speciale smeermiddelen. Een topper van de elektronicadivisie is de veelzijdige lijn SK 200E frequentieomvormers voor decentrale installatie, die zich inmiddels heeft bewezen in vele toepassingen. Vier bouwgroottes van 0,25 tot 22 kW zijn leverbaar. Functioneel kunnen de apparaten aan een breed scala van eisen worden aangepast. Opties zijn onder andere AS-Interface en de veiligheidsfunctie ‘Safe Torque Off’. Speciale varianten voor pompbediening zijn voorzien van twee analoge ingangen die variabele snelheidsregeling mogelijk maken en actief en zelfstandig proceswaarden kunnen regelen. De kostengunstige SK 200E serie frequentieomvormers omvat ook speciale varianten die geschikt zijn voor conveyor toepassingen. Een microsite op http://food.nord.com biedt de voedingsindustrie een beknopt overzicht van het volledige scala aan diensten en sectorspecifieke oplossingen van NORD. De producent toont zijn systemen en oplossingen voor de voedingsmiddelen-, dranken- en verpakkingsindustrie op de Anuga FoodTec vakbeurs van 27-30 maart in Keulen, Duitsland, in hal 10.1, op stand B054.

Figuur: Het NSD tupH gesloten oppervlakteconversiesysteem van NORD combineert lichtmetalen standaard motorreductoren met de voordelen van roestvast stalen aandrijvingen. Vooral bedoeld voor de food sector, voldoet het systeem aan internationale normen, zoals EHEDG, Asni/BISSC, ANSI/NSF.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers