www.technologieenindustrie.com
Baumer

LBFS: Betrouwbare niveaudetectie met innovatieve frequency-sweep technologie

De LBFS niveauschakelaar van Baumer is een betrouwbaar alternatief voor de veel gebruikte trillingniveauschakelaars. De LBFS sensor kan de niveaus van viskeuze of droge materialen detecteren en kan in elke gewenste positie worden gemonteerd op tanks of buizen. De sensor is ongevoelig voor flow, turbulentie, schuim- of belvorming en gesuspendeerde stoffen. De compacte, gladde sensorkop is bestand tegen mediahechting, zelfs met kleverige media. De korte responstijd van de sensor maakt een snelle vulniveaudetectie mogelijk, alsmede nauwkeurige, betrouwbare vulniveau compliance.

LBFS: Betrouwbare niveaudetectie met innovatieve frequency-sweep technologie
De niveauschakelaar is in staat om medianiveaus in tanks, vaten en leidingen te detecteren. Hij kan ook worden gebruikt voor overloopbeveiling, protectie tegen drooglopen van pompen en mediascheiding bij olie/water mengsels. Hij is geschikt voor een zeer breed scala aan toepassingsgebieden, met inbegrip van sanitair water, afvalwater, HVAC filters, hydraulische systemen, olie en gas, bio-energie, houten pellets, graanmolens, spoorwegvervoer en pompsystemen.

De sensor is gemonteerd in een compacte, uiterst robuuste en corrosiebestendige roestvast stalen behuizing. Hij kan gemakkelijk worden ge,nstalleerd en maakt gebruik van Teflon tape afdichting. Handige configuratie wordt vergemakkelijkt met de PC gebaseerde FlexProgrammer 9701. Dankzij een korte responstijd van slechts 0,2 s, werkt de niveauschakelaar zeer betrouwbaar, zelfs bij snelle vulprocessen. Het apparaat heeft een breed temperatuurbereik van -40 tot +115°C.

De LBFS werkt volgens het frequency-sweep principe, waarbij gebruik wordt gemaakt van een hoogfrequent signaal dat worden verzonden door de sensor, die vervolgens een faseverschuiving meet in het gedetecteerde medium. Wanneer deze sensor een medium tegenkomt met een diëlektrische constante die buiten het gespecificeerde bereik ligt, wordt een elektronische signaal gegenereerd. De hoge gevoeligheid van de sensor over een groot meetbereik voor diëlektrische constanten van 1,5 tot meer dan 100, maakt niveaudetectie mogelijk bij alle soorten poeders, granulaten en vloeistoffen. Zelfs moeilijke stoffen, zoals polyamide granulaten en papier kunnen betrouwbaar worden gedetecteerd. Deze technologie heeft doorslaggevende voordelen boven andere meetmethoden, zoals trilvork sensoren, ultrasone sensoren en optische sensoren: hij heeft geen bewegende delen en is ongevoelig voor variaties in geleiding, temperatuur en druk. De sensor is bovendien geschikt voor uiteenlopende toepassingen die voorheen verschillende typen apparaten vereisten.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers