www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK 200E nu tot 22 kW

NORD DRIVESYSTEMS heeft haar SK 200E familie decentrale aandrijfoplossingen uitgebreid met een nieuwe bouwgrootte 4 frequentieomvormer voor nominale motorvermogens van 11 tot en met 22 kW.

De zelfkoelende frequentieomvormers zijn leverbaar voor motormontage of met een wandmontagekit. Een IP55-behuizing biedt bescherming tegen stof en waterstralen. De nieuwe modellen zijn voorzien van een uitgebreide reeks standaard functies, kenmerkend voor de SK 200E-serie, met inbegrip van sensorloze stroomvectorregeling, een geïntegreerde remchopper, een besturingsmodule voor een elektromagnetische rem, en de ‘Safe Torque Off’ veiligheidsfunctie. Programmering en bediening van deze decentrale frequentieomvormerserie kan met een selectie besturingsboxen of verloopt via de gratis NORDCON software. Veel voorkomende applicaties kunnen snel worden geselecteerd via DIP-schakelaars.

Terwijl ze zijn ontworpen met het oog op kostengevoelige toepassingen, zijn de SK 200E frequentieomvormers niet beperkt tot de basisfuncties, maar hebben ze hetzelfde brede functionele bereik als de bestaande SK 500E schakelkastomvormers. Een analoge ingang zorgt bijvoorbeeld voor variabele snelheidsregeling van een SK 200E pompaandrijving, en als er een druk- of flowsensor wordt aangesloten op de tweede analoge ingang kan de SK 200E actief en zelfstandig proceswaarden controleren. Tijdens deellast neemt een geïntegreerde energiebesparende functie het over, waarmee milieuvriendelijke werking wordt gegarandeerd. De nieuwe bouwgrootte 4 is een praktische uitbreiding van de SK 200E familie, bijvoorbeeld voor het lokaal transporteren van zware lasten in grote transportsystemen. De in de motor geïntegreerde of nabij de motor gemonteerde vermogenselektronica kan tot een aanzienlijke besparing leiden, doordat lange afgeschermde motorkabels, uitgangsfilters en smoorspoelen overbodig worden. Door NORD gedistribueerde oplossingen en optionele functies voor de diverse frequentieomvormertypen kunnen worden bekeken op www.sk200e.de

Afbeeldingbijschrift: Met het nieuwe model voor maximaal 22 kW omvat de SK 200E serie nu vier bouwgrootten decentrale frequentieomvormers die direct op de motor kunnen worden gemonteerd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers