www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK 540E

Het beheren van voor de aandrijving gerelateerde taken zonder externe besturing

SK 540E
Voor functioneel complexe en dynamische aandrijftoepassingen, introduceert NORD DRIVESYSTEMS een nieuw model in de SK 500E-serie schakelkastomvormers. De nieuwe intelligente SK 540E frequentieomvormer ondersteunt het eenvoudig en vrij programmeren van voor de aandrijving gerelateerde functies volgens IEC 61131. Hij beschikt over alle bestaande eigenschappen van de serie, maar ondersteunt een breder scala van aandrijvingen dan zijn zustermodellen en kan zelfs synchrone permanent magneetmotoren besturen. Ingebouwd is een nieuwe universele encoder interface. De SK 540E voert ook zonder externe PLC geavanceerde taken uit en bespaart daarmee veel kosten.

Zo kunnen bijvoorbeeld pompaandrijvingen worden uitgebreid met monitoringfuncties en functies voor karakteristieke belastingcurven, waardoor ze direct kunnen reageren op fluctuerende stroomsnelheden. Dankzij de high-performance microprocessor is het nieuwe model frequentieomvormer tevens geschikt voor hoge snelheid verspanende processen bij draaien en frezen. Net als de gevestigde modellen uit de serie, beschikt de SK 540E over de ‘Safe Torque Off’ veiligheidsfunctie, evenals over sensorloze stroomvectorregeling en een geïntegreerde remchopper voor regeneratieve werking, en identificeert hij bovendien automatisch de parameters van de aangesloten motor.

Afbeeldingbijschrift: De nieuwe SK 540E-frequentieomvormer van NORD DRIVESYSTEMS met geïntegreerde besturing biedt gebruikers de mogelijkheid om vrij voor de aandrijving gerelateerde functies te programmeren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers