www.technologieenindustrie.com
Steute

Nieuwe radio standaard biedt draadloze verbinding met groter bereik

De steute business unit »Wireless« breidt het aantal mogelijke industriële toepassingen voortdurend uit voor haar innovatieve »energy harvesting« radiotechnologie. steute introduceert een nieuwe radio standaard met als voordeel een draadloze verbinding met een groter bereik. Dit maakt werken met draadloze schakelapparatuur mogelijk met een bereik tot 700 m buitenshuis, zonder energievoorziening. Het radioprotocol maakt gebruik van de 868 MHz frequentieband, of van 915 MHz in de Noord-Amerikaanse versie. De 915 MHz uitvoering is gecertificeerd overeenkomstig de FCC en IC; CSA/UL certificering is in voorbereiding.

Nieuwe radio standaard biedt draadloze verbinding met groter bereik
Gebruikers hebben de keuze tussen twee varianten. De zelf verzorgende apparaten bevatten een radiocircuitkaart die een bevestiging verzendt van een eerder ontvangen signaal, wanneer een radiosignaal wordt verzonden. Dit vergemakkelijkt - weliswaar uitgesteld – bidirectionele communicatie. De tweede variant is ingebouwd in onze batterijgevoede draadloze apparaten. Hij verzendt een ‘bevestigingssignaal’ onmiddellijk na ontvangst, kan indien nodig een herhalingssignaal verzenden en is ook in staat om de ontvanger te ‘vragen’ of een signaal al dan niet is aangekomen. Dit garandeert de vereiste transmissiezekerheid, zelfs in gevoelige applicaties.

steute heeft de eerste schakelapparaten die zijn uitgerust met de nieuwe radiomodule op de SPS/IPC/Drives beurs gepresenteerd. Het gaat om eindschakelaars van onze 95 serie, die leverbaar zijn met twee verschillende bereiken. Met een stub-antenne in ‘haaienvin’ ontwerp, zijn lange afstand (LR) applicaties tot 500 m mogelijk. Als alternatief is een ultra-long-range (ULR) antenne leverbaar, waarmee bereiken tot 800 meter in het veld mogelijk zijn. De verschillende varianten (zelf verzorgend/batterijgevoed en LR/ULR) kunnen naar wens worden gecombineerd. Dit betekent een uitbreiding van de modulaire range van de radioschakelapparatuur van steute. En gebruikers kunnen er zeker van zijn dat in de toekomst andere typen draadloze schakelapparatuur ook leverbaar zullen zijn met de nieuwe radio standaard. Een paar maanden geleden werd eveneens een elektrodynamische energiegenerator met een aanzienlijk langere levensduur (meer dan een miljoen schakelingen) en een veel hogere schakelfrequentie (tot 1800 schakelingen per uur) dan tot nu toe beschikbare componenten, op de markt gebracht.

Productfoto's: RF 95 LR SW868 en RF-95 RS SW ULR SW868 uitgerust met de nieuwe radiomodule.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers