www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

MAC-502, de krachtige nieuwe universele code lezer voor elke situatie

Met de MAC502 code lezer lanceert Pepperl + Fuchs een innovatieve stationaire universele code lezer die alle gangbare 1-D en 2-D-codes (26 verschillende code symbologieën) kan lezen bij zeer hoge snelheden tot 10 m/s en 30 readings per seconde.

MAC-502, de krachtige nieuwe universele code lezer voor elke situatie
Beide code lezers hebben een zeer grote scherptediepte en kunnen betrouwbaar codes lezen op een afstand van 60 mm tot 190 mm, zonder daarvoor enige mechanische of elektronische modificaties te hoeven aanbrengen. Kleine Data Matrix codes en grote barcodes worden betrouwbaar gedetecteerd door het grote leesgebied van 110 mm x 70 mm. Tijdrovende installatie van configuratiesoftware om de code lezers te parametriseren en te bedienen is niet nodig, omdat deze taken nu worden afgehandeld door een moderne webinterface die wordt geleverd door een webserver, die in de code lezer is geïntegreerd. Een voorwaarde is wel dat de code lezer wordt aangesloten op het bedrijfsnetwerk of op een PC via de geïntegreerde Ethernet interface.

Toegang tot de webinterface wordt verkregen door het invoeren van het IP-adres van de lezer in de adresregel van een willekeurige internetbrowser, waardoor de code lezer wordt geconfigureerd met een handige gebruikersinterface op elke PC. De code lezer heeft een code quality output om het verlies van readings te voorkomen. Als deze output lager wordt dan een vooraf ingestelde waarde, wordt de gebruiker bijtijds gewaarschuwd. De MAC502 heeft nog vele andere krachtige functies. Tot deze functies behoren een automatisch 'error image' geheugen, een multicode functie die maximaal vier verschillende codes tegelijk leest en de 'burst mode' voor het vastleggen van codes die in hoog tempo na elkaar worden ontvangen. Deze codes kunnen op een later tijdstip worden geëvalueerd. Een ander kenmerk van de code lezer zijn de Ethernet- en RS232-interfaces. De RS232-interface kan worden aangesloten op de CBX800 interfacebox, zodat alle gangbare businterfaces (zoals PROFIBUS, PROFINET en DeviceNet) kunnen worden geïmplementeerd. Met de van schroefdraad voorziene M12 connectoren en de IP65 bescherming is de MAC502 ideaal voor gebruik in zware industriële omgevingen.

Overzicht van de belangrijkste kenmerken:
  • Leest alle gangbare 1-D en 2-D codes in bij snelheden tot 10 m/s en 30 readings per seconde
  • Readings op grote afstand: 60 mm tot 190 mm
  • Groot leesgebied tot 110 mm x 70 mm
  • Burst mode: voor het vastleggen van in hoog tempo ontvangen codes
  • Multicode: gelijktijdig uitlezen van maximaal vier verschillende codes
  • Match code
  • Code quality output
  • Interfaces: RS232 en Ethernet.


MAC502_1.jpeg: Krachtige MAC502 universele code lezer

MAC502_2.jpeg: Haarscherpe resultaten met Pepperl + Fuchs universele code lezers

Sleutelwoorden: code lezer, identificatie, Data Matrix, barcode

Auteur: Dr. Tim Weis, Product Manager, Industrial Vision Components,
Pepperl + Fuchs GmbH

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Stevig, Compact, Veilig
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
Eén platform voor meerdere taken

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers