www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS breidt netwerkconnectiviteit voor CAN-apparaten uit

De uitgebreide release van de Anybus® Communicator CAN maakt aansluiting van CAN-apparaten op CC-Link, ControlNet, Modus RTU, EtherCAT, Modbus TCP en Profinet IRT, mogelijk.

HMS breidt netwerkconnectiviteit voor CAN-apparaten uit
De Anybus® Communicator CAN maakt communicatie mogelijk tussen elk industrieel apparaat met een CAN interface, en een bepaald industrieel netwerk. Na de eerste release in juli die connectiviteit leverde met 6 netwerken, biedt HMS nu een complete oplossing voor 11 belangrijke veldbus- en industriële Ethernetnetwerken:
- CANopen
- CC-Link (nieuw)
- ControlNet (nieuw)
- DeviceNet
- Modbus RTU (nieuw)
- Profibus
- EtherCAT (nieuw)
- EtherNet/IP
- Modbus TCP (nieuw)
- Profinet
- Profinet-IRT (nieuw).

Typische gebruikers en applicaties
De Anybus Communicator CAN maakt het leven eenvoudiger voor system integrators en netwerkontwerpers door een snelle en eenvoudige aansluiting van CAN-apparaten op een hoger netwerkniveau. Het gaat hierbij om frequentieregelaars, sensoren, actuatoren, mens/machine-interfaces, barcodelezers, RFID-lezers, weegmachines en andere soorten industriële machines.

Echt Anybus: aansluiting met elk veldbus- of Ethernetnetwerk
"Er is in de industrie veel behoefte om automatiseringsapparaten die draaien op CAN aan te kunnen sluiten op verschillende industriële netwerken. De eerste reacties uit de markt na de eerste release in juli bevestigen dit en het product wordt al op brede schaal door klanten toegepast. De meeste vraag was er tot nu toe naar aansluiting op EtherNet/IP en DeviceNet, maar we zagen ook een toename van orders van Profinet-gebruikers. Met de nieuwe release maken we nu de volledige Anybus-belofte waar betreffende aansluiting op elk veldbus- of Ethernetnetwerk,” aldus Martin Falkman, Product Line Manager Gateways bij HMS.

Technische bijzonderheden
Elk apparaat met een CAN 2.0 A- of B-protocol kan worden aangesloten, zonder dat er hardware- of softwareaanpassingen bij de CAN-apparaten nodig zijn. Zo kan automatiseringsapparatuur, zelfs die met een trage CAN-communicatie, geïntegreerd worden in high-speed veldbus-/Ethernet-netwerken, zonder enige beperking voor het bovenliggende netwerk. Meegeleverd met de Communicator CAN wordt de Anybus Configuration Manager waarmee visual CAN frame building mogelijk is, zonder dat hier enige programmeer- of scripttaal vaardigheden.voor nodig zijn.

Lees meer op:
http://www.anybus.com/products/abccan.shtml

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers