www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Westermo Device Server Switch zorgt voor IP-verbinding met bestaande seriële apparaten en biedt routingfunctionaliteit

Westermo kondigt de release aan van haar Lynx DSS compacte device server switch voor het verbinden van oudere seriële besturing- en telemetriesystemen met de nieuwste IP-netwerken. Waar seriële communicatie met lage datasnelheden wordt vervangen door IP-netwerken met hogere bandbreedte, helpt de Lynx DSS door investeringen in bestaande systemen te verzekeren, door functionaliteit toe te voegen door nieuwe apparatuur die extra bandbreedte vereist te ondersteunen en door jarenlange probleemloze industriële communicatie te garanderen.

Westermo Device Server Switch zorgt voor IP-verbinding met bestaande seriële apparaten en biedt routingfunctionaliteit
Lynx DSS is een industriële Ethernet-switch voor het managen van toepassingen met een combinatie van IP en seriële verbindingen. Door het leveren van een single unit oplossing neemt de Lynx DSS de noodzaak voor meerdere units weg. Ondersteund door een geüpdatete versie van het Westermo WeOS besturingssysteem, levert het apparaat verbeterde serieel-naar-Ethernet connectiviteit en ondersteuning voor dual seriële netwerken, modemvervangingsfunctionaliteit en Modbus gateways. Oudere apparaten kunnen worden aangesloten via twee seriële poorten. Eén van deze is geconfigureerd voor RS-232 en de andere voor een RS-232 of RS-422/485.

Er zijn twee versies beschikbaar, de L208-F2G-S2 en de L108-F2G-S2. De L108 ondersteunt een reeks layer 2 schakelfuncties die flexibele, snel herstellende redundante ring Ethernet netwerken leveren. De unit heeft vier 10/100 Mbit/s poorten en twee overige poorten kunnen worden uitgerust met ofwel Gbit, of 100 Mbit SFP ontvangers. In aanvulling op deze functies biedt de L208 extra layer 3 netwerkfunctionaliteit, waaronder routing, firewalls en VPN remote access.

Met het toenemende aantal cyberaanvallen is geavanceerde beveiliging nu van cruciaal belang voor industriële netwerken. Op afstand wordt veilige toegang tot een netwerk geleverd met behulp van versleutelde VPN's en een multi-poort DMZ (gedemilitariseerde zone of subnet die zijn blootgesteld aan het internet) kan worden gebouwd met behulp van de interne poortgebaseerde firewall functie. Deze functies ondersteunen gebruikers die willen communiceren via potentieel onveilige netwerken en helpen ook om te voorkomen dat gebruikers onbedoeld verbinding maken met het verkeerde netwerk.

Geschikt voor gebruik onder extreme omstandigheden is het toestel type getest om te voldoen aan industriële normen betreffende EMC, isolatie, trillingen en schokken, en goedgekeurd voor gebruik in relevante industriële toepassingen, met inbegrip van Cenelec EN 50121-4 certificering voor spoorweginstallaties. De Lynx DSS heeft een breed temperatuurbereik van -40 tot 70°C. Het apparaat heeft geen ventilator of andere bewegende delen en de componenten van industriële kwaliteit en de volledig metalen IP40 behuizing - zonder koelgaten zodat stof niet kan binnendringen – dragen bij aan de extreem hoge Mean Time Between Failures (MTBF) van meer dan 500.000 uur, wat resulteert in een lange storingsvrije levensduur.

De Lynx DSS is de meest compacte en energie-efficiënte switch van zijn soort op de markt. De lage vermogensbehoefte van slechts 250 mA bij 24 V DC resulteert in een vermindering van de bedrijfskosten gedurende de levensduur van het apparaat en helpt bedrijven bij het verminderen van hun energieverbruik. Met een ‘footprint’ omvang van slechts 100 x 50 mm, is de unit eenvoudig te integreren in machines en bestaande applicaties. Een brede operationele vermogensbehoefte van 19-60 VDC vermeerdert bovendien het aantal geschikte toepassingen.

Het WeOS besturingssysteem is ontwikkeld als een platformbrede oplossing. Beschikbaar op de Westermo RedFox, Wolverine, Lynx en Falcon producten, biedt het systeem een toekomstbestendige en schaalbare oplossing voor industriële netwerkbehoeften.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers