www.technologieenindustrie.com
Steute

De nieuwste generatie: Radiostandenschakelaar voor ruwe omgevingscondities

Ze zijn extreem robuust en zeer veelzijdig toepasbaar, en ze zijn volledig nieuw ontworpen. De businessunit »Wireless« van steute introduceert een nieuwe generatie radiostandenschakelaars, de serie RF-98 met montageafmetingen volgens DIN EN 50041 (grote standaard schakelaar). Deze radiostandenschakelaars werken volgens het innovatieve »Energy Harvesting« principe en hebben daarom geen kabels of batterijen nodig.

De nieuwste generatie: Radiostandenschakelaar voor ruwe omgevingscondities
Met zijn robuuste eigenschappen is de nieuwe serie geschikt voor de meest uiteenlopende automatiseringstoepassingen - in het bijzonder ook in omgevingen waar zich slechte milieuomstandigheden voordoen. In de laboratoria van steute is de waterdichtheid van de nieuwe schakelapparatuur uitputtend getest. Het resultaat: Afhankelijk van de verzoeken van klanten en van het afdichtingconcept, kunnen IP 66 (waterstraalbestendig) of IP 69K (hogedrukreinigerbestendig) beschermingsklassen worden bereikt. Het grote temperatuurbereik van -20°C tot +65°C verbreedt het toepassingsgebied van de nieuwe serie.

Er is een grote verscheidenheid van verschillende actuatoren beschikbaar voor de verschillende toepassingen. Als speciale uitvoeringen zijn Ex Wireless uitvoeringen mogelijk. De robuuste metalen behuizing is bestand tegen hoge mechanische spanningen, zo hebben Ex schoktesten in de steute laboratoria uitgewezen. Deze versies van de Ex RF-98-serie zijn uitgevoerd om aan de eisen van gas- en stofexplosiebescherming (Zone 1 en 2/Zone 21 en 22 volgens de ATEX richtlijn) te voldoen en zullen dienovereenkomstig binnenkort worden goedgekeurd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers