www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Anybus CompactCom module sluit apparatuur aan op BACnet/IP

HMS Industrial Networks introduceert Anybus® CompactCom voor BACnet/IP - een netwerkcommunicatiemodule die kan worden ingebouwd in aircoapparatuur, pompen, ventilatieapparaten enz. teneinde communicatie met het BACnet/IP-netwerk mogelijk te maken.

Nieuwe Anybus CompactCom module sluit apparatuur aan op BACnet/IP
Met dit nieuwe lid van de Anybus CompactCom familie, biedt HMS kant-en-klare connectiviteit met BACnet/IP - een opkomend netwerk in de gebouwautomatisering en HVAC (Heating Ventilation Airconditioning) industrie. Door te kiezen voor de nieuwe Anybus CompactCom module, kunnen fabrikanten van apparatuur maximaal 70% van de ontwikkelingskosten besparen, vergeleken met het zelf in huis ontwikkelen van een BACnet/IP-communicatie-interface.

“Zoals in vele andere industrieën, overweegt de gebouwautomatisering- en HVAC-industrie momenteel een overgang naar de Industrial Ethernet technologie en in dat kader kan BACnet/IP de volgende grote stap zijn binnen deze industrie,” aldus Leif Malmberg, HMS Product Line Manager voor Embedded Solutions. “Door de implementatie van Anybus CompactCom, kunnen fabrikanten tevens direct verbinding realiseren met 19 andere industriële netwerken door simpelweg de Anybus module te schakelen. Dit opent nieuwe zakelijke kansen voor de fabrikanten en verbreedt de markt aanzienlijk.”

2-poorts schakelaar maakt het makkelijker apparaten in het netwerk op te nemen
De Anybus CompactCom BACnet/IP bevat een geïntegreerde 2-poorts schakelaar die het mogelijk maakt om het apparaat in normale veldbus stijl (daisy chain) aan te sluiten op het netwerk, in plaats van alle apparaten apart aan te sluiten door middel van een externe schakelaar. Dit is momenteel een eis van vele eindgebruikers.

Technische hoogstandjes
De Anybus CompactCom module fungeert als een server (B-ASC) in het BACnet/IP-netwerk. Hij is leverbaar met en zonder behuizing en heeft ongeveer het formaat van een compacte flash card. Dankzij de geïntegreerde webfuncties (zoals dynamische webpagina's, e-mail en FTP) is het mogelijk om online statistieken, notificatie e-mails en andere informatie over het apparaat te ontvangen, waarin de Anybus module is ingebouwd. Bijvoorbeeld is het mogelijk om een e-mail krijgen als het apparaat onderhoud nodig heeft. De ingebouwde 2-poorts schakelaar heeft twee 100 Mbit/s full duplex Ethernet-interfaces met RJ45-connectoren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers