www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

Fertigungstechnik NORD kijkt terug op 20 jaar

NORD Drivesystems viert verjaardag en opent gebouwuitbreiding

Fertigungstechnik NORD kijkt terug op 20 jaar
Op 13 mei 2011 vierde NORD Drivesystems de 20ste verjaardag van haar productietechnologiedivisie Fertigungstechnik NORD in Gadebusch, Duitsland. Het bedrijf vierde tevens de opening van een nieuw gebouwuitbreiding, waarmee de totale vloeroppervlakte van de fabriek is uitgebreid tot 11.000 m². Sprekers tijdens het evenement waren onder meer NORD-oprichter G.A. Küchenmeister en algemeen directeur Jutta Humbert, alsmede Jürgen Seidel, minister van Economische Zaken van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, en Ulrich Howest, burgemeester van Gadebusch.

Fertigungstechnik NORD heeft nu een staf van 199 medewerkers. Het succesverhaal begon met de productie van tandwielkasten op een vloeroppervlak van 2.000 m². Later werd Gadebusch ook een productiecentrum voor assen en tandwielen, en voor het koud walsen van wormwielen. In 2009 startte de fabriek met de productie op grote schaal van de NORD modulaire industriële reductoren, die zijn voorzien van uit één stuk opgebouwde UNICASE behuizingen, voor maximaal uitgaande koppels van zelfs 229.000 Nm. De Gadebusch fabriek draait de klok rond, zes dagen per week, en de meeste productieprocessen zijn volledig geautomatiseerd.

Afbeelding 1: NORD-oprichter G.A. Küchenmeister (links) en Jürgen Seidel, minister van Economische Zaken van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern.

Afbeelding 2: Gesitueerd in Gadebusch, Duitsland, werd Fertigungstechnik NORD 20 jaar geleden opgericht.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers