www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

BPS: Nieuwe druksensorenfamilie van Balluff

Balluff introduceert BPS, een nieuw ontwikkelde serie druksensoren met IP 67 bescherming voor gebruik in gasvormige en vloeibare media. De robuuste apparaten beschikken over een hoge kwaliteits-, langdurig stabiele keramische meetcel en een bijzonder aantrekkelijke prijs/prestatie verhouding, eenvoudige installatie, hoog bedieningscomfort en een hoge nauwkeurigheid. Een grote, heldere en goed zichtbare display zorgt voor een momentaan statusoverzicht. Dit toont niet alleen de actuele systeemdruk in bar, mbar, PSI en MPa, maar beschikt ook over een snelle en eenvoudige configuratie van de sensoren volgens de VDMA norm, met twee sleutels en een intuïtieve menustructuur.

BPS: Nieuwe druksensorenfamilie van Balluff
Met 11 uitvoeringen qua drukbereik dekken de BPS sensoren alle belangrijke bereiken variërend van -1...0 bar tot 0...600 bar - voor het monitoren van procesmedia in fabrieksautomatisering. Typische toepassingen zijn onder meer het monitoren van hydraulische, alsmede pneumatische installaties. De nieuwe Balluff druksensoren, leverbaar als standaard model met kunststof behuizing en als high-end uitvoering met roestvast staal, bieden ofwel twee schakelpunten of een schakelende uitgang plus analoog kanaal (0...10V of 4...20 mA).

Dankzij het zeer compacte ontwerp kunnen de sensoren eenvoudig worden bevestigd in de schakelkast, zonder kostbare ruimte in beslag te nemen. Het scherm met het bedieningspaneel en de elektrische aansluiting kunnen onafhankelijk van elkaar over 320° ten opzichte van de flens worden geroteerd. Aanpassing aan andere procesafsluiters met G ¼ interne draad kan eenvoudig worden gerealiseerd met behulp van optionele adapters in diverse maten en soorten.

De high-end modellen met hun roestvast stalen behuizing en uitgebreide temperatuurbereik zijn speciaal ontworpen voor veeleisende toepassingen in ruwe omgevingen, en zijn daardoor ideaal zijn voor gebruik in windenergieturbines, offshore-installaties, alsmede HVAC-technologie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers