www.technologieenindustrie.com
Steute

Ex RF 95: Radiostandenschakelaar voor Ex zone 21 zonder kabel en batterij

Compleet onafhankelijk van een externe voeding, kan deze draadloze standenschakelaar Ex RF 95 direct door de ontwerper worden toegepast. En de gebruiker hoeft zich niet te bekommeren over de laadtoestand van een batterij, aangezien een miniatuur elektrodynamische energiegenerator is ingebouwd in de switch insert van de Ex RF 95, die precies die hoeveelheid energie genereert die nodig is voor de transmissie van een radiosignaal.

Ex RF 95: Radiostandenschakelaar voor Ex zone 21 zonder kabel en batterij
Deze innovatieve technologie van 'energy harvesting' biedt speciale voordelen op plaatsen met potentieel explosiegevaar, omdat de speciale veiligheidsmaatregelen voor het leggen en aansluiten van de kabels niet langer nodig zijn en omdat de radiostandenschakelaar eenvoudig kan zenden vanuit de Ex-omgeving. Daardoor kan de ontvangende unit - doorgaans ingebouwd in de schakelkast - worden gemonteerd buiten de Ex-zone.

De Ex-RF-95 D kan worden toegepast in de potentieel explosieve atmosferen van gas Ex-zones 1 en 2 en stof Ex-zones 21 en 22. De serie draadloze radiostandenschakelaars Ex RF 95 is goedgekeurd voor ATEX en IECEx. Verschillende actuatoren zijn beschikbaar, zodat de schakelaar kan worden aangepast aan de individuele omstandigheden.

Hoewel het radiosignaal slechts een kleine energie-inhoud heeft, is dit zeer ongevoelig voor storingen die vaak onvermijdelijk zijn in ruwe industriële omgevingen. De codering van de signalen zorgt voor een duidelijke verdeling tussen zendapparaat en ontvangstunit.

Het spreekt vanzelf dat de toegepaste radiotechnologie - die al goede resultaten heeft geboekt in de industriële automatisering en gebouwautomatisering - alle veiligheidskenmerken biedt die essentieel zijn in potentieel explosieve atmosferen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers