www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Industriële communicatie wordt draadloos

De nieuwe Anybus ® Wireless Bridge van HMS is een oplossing voor het uitbreiden van industriële Ethernet netwerken met draadloze communicatie. De oplossing maakt het mogelijk industriële apparaten, die draaien op Profinet, Ethernet/IP en Modbus TCP, te verbinden via een draadloze verbinding.

Industriële communicatie wordt draadloos
Met de Anybus Wireless Bridge, voert HMS de industriële Ethernet communicatie het draadloze tijdperk in. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het om een draadloze brug tussen twee punten in een industrieel Ethernet netwerk. Het kan ook worden gebruikt om apparaten aan te sluiten op een bestaande draadloze infrastructuur.

Probleemoplossingen voor system integrators
Door het aansluiten van industriële apparaten en netwerken via een draadloze link, maakt de Anybus Wireless Bridge het leven makkelijker voor system integrators en netwerkontwerpers die verbindingen moeten leggen door gevaarlijke gebieden, naar moeilijk te bereiken plaatsen, of naar mobiele installaties waar kabels niet wenselijk zijn. De Wireless Bridge is compatibel met de belangrijke industriële Ethernet standaarden Profinet, Ethernet/IP en Modbus TCP, en biedt gebruikers een robuuste en onderhoudsvrije draadloze verbinding.

"We zien op de markt een groeiende behoefte aan draadloze communicatie van industriële kwaliteit," zegt Henrik Arleving, Product Line Manager, Remote Management bij HMS. "Draadloze technologie is tegenwoordig erg betrouwbaar en wordt steeds meer geaccepteerd op de markt voor industriële automatisering. De Anybus Wireless Bridge biedt een eenvoudige oplossing voor ingewikkelde verbindingsproblemen en is de zoveelste stap in onze inspanningen om het bouwen van industriële netwerken makkelijker te maken."

Hoe werkt het?
Anybus Wireless Bridge zorgt ervoor dat op industriële Ethernet gebaseerde apparatuur kan worden aangesloten via draadloze technologie en maakt het mogelijk om protocollen zoals Profinet, Ethernet/IP, Modbus TCP, etc. over een afstand van maximaal 400 meter (bereik in de open lucht) te overbruggen.

De draadloze transmissie wordt gerealiseerd via Bluetooth of WLAN technologie. Terwijl de WLAN-oplossing een hogere bandbreedte biedt dankzij een breder frequentiebereik van de verzonden draadloze signalen, levert de Bluetooth-oplossing een nog betrouwbaarder en 'noise immune' draadloze link, aangezien Bluetooth schakelt tussen de verschillende frequenties.

Lees meer op:

http://www.anybus.com/products/wireless_bridge.shtml

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers