www.technologieenindustrie.com
CIAT

AQUACIAT Power HEE

AQUACIAT Power, de nieuwe generatie gekoeld water units en lucht/water-warmtepompen van CIAT, bevat nu een High Energy Efficiency (HEE) optie. Verkrijgbaar met 300 tot 650 kW uitgaand vermogen, bundelt de HEE-versie alle ervaring die we hebben opgedaan met 600 wereldwijd werkende units sinds de marktintroductie in 2008. De klasse A High Energy Efficiency (HEE) uitvoering kan het energieverbruik met nog eens 10% verminderen. De multi-purpose AQUACIAT Power HEE is met name geschikt voor de klimaatregeling van grote gebouwen, hotels, fabrieken, kantoren en winkels.

AQUACIAT Power HEE
AQUACIAT Power HEE onderscheidt zich vooral vanwege de hoge energieprestaties. Ten eerste is de gesoldeerde platenwarmtewisselaar geoptimaliseerd door het wisselaaroppervlak te vergroten met 25%. Ten tweede is gebruik gemaakt van de nieuwste generatie krachtiger SCROLL compressoren. Verder is er voor de industriële markt de optie van een multitube warmtewisselaar. Deze serie heeft een zeer breed temperatuurbereik, met gekoeld water output temperaturen van -12 ° C tot +18 ° C.

AQUACIAT Power HEE is bijzonder stil in gebruik. Het is het enige apparaat in zijn klasse met zowel een klasse A energie-efficiëntie kwalificering als een geluidsniveau van slechts 56 dB(A) op 10 meter en een vermogen van 650 kW.

Het apparaat heeft een ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio, die een gemiddeld waarde geeft voor het gehele jaar) van 4.39 gerealiseerd, wat betekent dat elke toegevoerde 1 kW elektrische energie 4,39 kW koelvermogen levert.

AQUACIAT Power HEE maakt gebruik van de CONNECT 2 besturing, die het Modbus/JBus communicatieprotocol gebruikt als standaard, maar ook leverbaar is met een LON of Ethernet optie. Het levert master/slave besturing van 2 machines en zorgt ervoor dat informatie wordt gecontroleerd en teruggekoppeld naar het remote gebouwmanagementsysteem. Het spreekt vanzelf dat CONNECT 2 constant de prestaties aanpast aan de eisen van de gebruiker. Waar compressoren bijvoorbeeld parallel worden geïnstalleerd, kunnen ze worden gecontroleerd op een verdieping-per-verdieping basis, waarbij de uitvoer voortdurend real-time wordt aangepast aan de actuele behoeften.

Om tenslotte de energieprestaties verder te optimaliseren, zijn gehele of gedeeltelijke energieterugwinninguitvoeringen leverbaar. Dit systeem kan gebruikt worden om de uitgestoten warmte-energie te hergebruiken voor de verwarming van een extern watercircuit. Voor de complete terugwinning van energie, is op elk koelcircuit een watercondensor stroomopwaarts van de luchtcondensor aangebracht, zodat aanzienlijke hoeveelheden heet water tot maximaal 50°C kunnen worden geproduceerd. Met de uitvoering voor gedeeltelijke energieterugwinning, kan water in kleinere hoeveelheden worden geleverd bij temperaturen van 60°C tot 65°C. De warmte van de compressoruitlaatgassen wordt vervolgens rechtstreeks gebruikt door middel van een warmtewisselaar/'desuperheater'. Deze opties worden vooral gebruikt in gebouwen waar de interne behoefte aan warm water gedurende het jaar constant blijft (hotels, recreatiecentra, enz.). De totale energie-efficiëntie kan daarmee in de total recovery mode worden verhoogd met 150%.

Perscontacten:

CIAT JF BOUTET (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

MEPAX R. CLASS (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers