www.technologieenindustrie.com
MEDIAWORLD

Meer onderdelen zonder nieuwe machines produceren

Walter introduceert nieuwe HU5-geometrie voor ISO M- en S-materialen

Meer onderdelen zonder nieuwe machines produceren
Met de nieuwe eenzijdige wisselplaten van de HU5-geometrie beantwoordt Walter een voor veel gebruikers centrale vraag: hoe kunnen er meer onderdelen met hetzelfde aantal machines worden geproduceerd? In vergelijking met wisselplaten die aan beide zijden bruikbaar zijn, heeft de HU5 een groter contactvlak met de gereedschapshouder.

Dit verhoogt de stabiliteit en maakt hogere snijdieptes, voedingen en een grotere volumeverspaningsgraad mogelijk. In de praktijk betekent dit 18,36 l/h in plaats van 10,71 l/h. Doorslaggevend hiervoor is, behalve de stabiele zitting, met name de combinatie van geometrie en Walter Tiger · tec ® Silver-snijmaterialen.

Deze maakt een langere standtijd tot wel 75% mogelijk. De geometrie zelf werd speciaal ontwikkeld voor zware ruwbewerking van roestvrij staal en superlegeringen. De nieuwe geometrie wordt vooral toegepast in de olie- en gasindustrie, bijvoorbeeld voor grote kleppen uit AlSi 316-materiaal of in de lucht- en ruimtevaartindustrie met Inconel 718 of titaanmaterialen.

De door een negatieve afschuining beschermde hoofdsnijkant verhindert afbrokkelingen bij het bewerken van harde randzones en optimaliseert de prestaties bij harde korsten, bijvoorbeeld van smeeddelen. Onderdelen met onderbroken sneden en andere veeleisende bewerkingen zijn eveneens mogelijk.

De golvende snijkant en een diepe spaanbreker zorgen voor lage snijkrachten bij hoge voedingen en verlagen zodoende de verspaningstemperatuur. De variabele spaanhoek bij de hoekradius zorgt voor een zachte spaanomvorming en verlengt de standtijd. Met de HU5-geometrie, die beschikbaar is in de gangbare basisvormen, maakt Walter zijn grote productassortiment voor de groepen ISO S en M compleet. Daarmee heeft Walter in totaal 12 geometrieën in 6 soorten alsook gereedschappen met precisiekoeling en keramische of CBN-platen in het programma.

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers