www.technologieenindustrie.com
LENZE

Lenze's Controller 3200 C met EtherCAT voor besturing van het ECS servosysteem

Het beproefde en geteste ECS servosysteem van Lenze kan nu worden geleverd met een klokgesynchroniseerde EtherCAT interface. Gecombineerd met de nieuwe L-force Controller 3200 C voor centrale besturingsarchitecturen, kunnen zelfs de meest veeleisende motion taken efficiënt en kostengunstig worden gerealiseerd in termen van aantallen assen en vereiste nauwkeurigheid.

Lenze's Controller 3200 C met EtherCAT voor besturing van het ECS servosysteem
Het ECS servosysteem omvat de compacte servoaandrijvingen met hoge dynamische prestaties, die nodig zijn voor motion taken met de hoogste eisen ten aanzien van nauwkeurigheid en snelheid. Ze zijn speciaal ontworpen voor multi-assen toepassingen in centrale besturingsarchitecturen. Het veelzijdige systeem bestaat uit een brede keuze aan as- en voedingsmodules die met elkaar kunnen worden verbonden om zo een geïntegreerde unit te vormen. De ECS aandrijvingen zijn perfect afgestemd op de hoog-dynamische motoren in de MCS range, maar kunnen eveneens prima worden gecombineerd met andere synchrone en asynchrone motoren.

De L-force Controller 3200 C is ontworpen voor gebruik in schakelkasten en is gebaseerd op de energie-efficiënte Intel Atom® processor. Met de geïntegreerde 48 MBit/s backplane bus kunnen I/O-modules uit het I/O systeem 1000 direct op de zijkant van de besturing gemonteerd worden. Een korte cyclustijd en minimale jitter in combinatie met een timestamp garanderen dat het motionsysteem ook voldoet aan de strengste eisen ten aanzien van snelheid en synchroniciteit.

"Met onze combinatie van Controller 3200 C en ECS servosysteem bieden we de optimale oplossing voor taken met een groot motion aandeel", verklaart Sören Mirbach van Control Technology Product Management bij Lenze. "En de integratie van de ECS in de EtherCAT-gebaseerde besturingsomgeving completeert onze uniforme, end-to-end portfolio voor het opzetten van centrale besturingsarchitecturen."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers