www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

PROFINET Box: interface voor decentrale en schakelkastomvormers

NORD Drivesystems levert PROFINET boxes voor het integreren van frequentieomvormers in PROFINET-omgevingen. In het tweede kwartaal van 2011 introduceerde het bedrijf nieuwe modulaire units voor in schakelkasten gemonteerde SK 500E-omvormers, terwijl een versie voor decentrale omvormers van het type SK 200E in het vierde kwartaal zal volgen. Zonder de noodzaak van repeaters of additionele master-interfaces, verbindt de nieuwste PROFINET box van NORD een groot aantal omvormers kostenefficiënt tot een enkele buslijn. De technologiebox ondersteunt real-time dataoverdracht en beschikt over een geïntegreerde Ethernet-switch, een geïntegreerde webserver en een PROFINET statusdisplay. Optioneel worden eveneens glasvezelverbindingen ondersteund.

PROFINET Box: interface voor decentrale en schakelkastomvormers
De busmodule kan of direct worden gemonteerd op de interface-unit van de omvormer, dan wel apart van de omvormer door middel van een optionele wandmontagekit. De PROFINET buslijn is aangesloten op de box via een RJ45 plugconnector.

Optioneel, voor gedistribueerde installatie, kan de bus worden aangesloten door middel van een M12-ronde connector. Daarnaast bevat de gedecentraliseerde PROFINET box acht geïntegreerde 24V ingangen en twee 24V uitgangen. Dankzij de gateway-functionaliteit kan één enkele PROFINET technologiebox vier omvormers aansturen. Een geïntegreerde RS232/RS485 interface zorgt voor on-the-spot toegang tot de parameters van de aangesloten busmodule en omvormers door middel van de SK PAR manuele besturingsunit, of via de NORDCON PC software. De gedecentraliseerde modules hebben een standaard beschermingsgraad van IP55 en kunnen op verzoek worden geleverd in IP66-uitvoering.

Figuren:
PROFINET1.jpeg: Omvormer interface unit van de PROFINET box van de NORD frequentieomvormers.
PROFINET2.jpeg: Gedecentraliseerde versie van de PROFINET box van de NORD-frequentieomvormers.
Bedrijfsachtergrond

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers