www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Anybus CompactCom Modbus TCP 2-poorts module elimineert externe schakelaars

De nieuwe 2-poorts versie van Anybus CompactCom voor Modbus TCP is niet alleen een snelle en gemakkelijke manier voor fabrikanten van industriële apparatuur om connectiviteit te realiseren met Modbus TCP. Het is ook een manier om dure externe switches te vermijden en op fabrieksbedrading te besparen, aangezien de module wordt geleverd met een eigen ingebouwde schakelaar.

Nieuwe Anybus CompactCom Modbus TCP 2-poorts module elimineert externe schakelaars
Met dit nieuwe lid van de Anybus CompactCom familie, versterkt HMS zijn embedded assortiment voor Modbus TCP - een van de belangrijkste industriële Ethernet-netwerken die met een grote installed base op de markt zijn. Veel producenten van machines, robots, aandrijvingen, enz., hebben hun apparaten reeds voorzien van de enkele-poorts versie van de communicatiemodule, waardoor deze apparaten beschikken over directe connectiviteit met Modbus TCP (en de mogelijkheid om verbinding te maken met 19 andere industriële netwerken door simpelweg de Anybus module te schakelen)

Ingebouwde schakelaar bespaart geld en faciliteert netwerkontwerp
De nieuwe 2-poorts Modbus TCP module bevat een geïntegreerde schakelaar die het mogelijk maakt om netwerken te bouwen in de normale veldbus-stijl (daisy chain) in plaats van alle apparaten aan te sluiten via een externe schakelaar. Dit bespaart geld, omdat het de noodzaak van dure externe schakelaars reduceert. Het vermindert ook de bedrading en maakt het netwerkonderhoud eenvoudiger.

"Er is op de huidige Industrial Ethernet markt veel behoefte aan communicatieoplossingen met geïntegreerde schakelaars," zegt Leif Malmberg, HMS Product Line Manager Embedded Solutions. "De markt beweegt absoluut in deze richting en we zijn ervan overtuigd dat deze technologie waardevol zal blijken te zijn voor apparatenbouwers en systemintegrators die werken met Modbus TCP.”

Technische bijzonderheden
De Anybus CompactCom module fungeert als slaaf in het Modbus TCP-netwerk. Hij is leverbaar met en zonder behuizing en heeft ongeveer het formaat van een compacte flashcard. De kern van de module is samengesteld uit de NP30 microprocessor van HMS met geïntegreerde snelle Ethernet controller, samen met RAM en flashmemory voor de Modbus TCP apparaatsoftware stack.

Dankzij de geïntegreerde webfuncties (zoals dynamische webpagina's, e-mail en FTP) is het mogelijk om online statistieken, notificatie e-mails en andere informatie over de prestaties van het apparaat te verkrijgen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een e-mail te ontvangen wanneer de machine onderhoud nodig heeft.

De onboard 2-poorts schakelaar heeft twee 100 Mbit/s volledig duplex Ethernet-interfaces met RJ45 connectoren.

Wat is Anybus CompactCom?

Anybus is 's werelds meest gebruikte technologie voor industriële netwerkconnectiviteit. Anybus CompactCom is een reeks embedded communicatiemodules om mee te kunnen communiceren met een specifieke industrieel netwerk. De modules zijn onderling uitwisselbaar, wat betekent dat gebruikers gemakkelijk kunnen aansluiten op elke gewenste netwerk. Anybus CompactCom werkt met alle belangrijke veldbus- en Industrial Ethernet netwerken, zoals Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, Ethernet/IP, EtherCAT en Modbus TCP.

Anybus CompactCom modules worden gebruikt als communicatie-interfaces in intelligente automatiseringsapparatuur, zoals aandrijvingen, HMI's, robots, omvormers, instrumenten en weegmachines. Door het ‘embedden’ van Anybus CompactCom in een apparaat, realiseren producenten een snellere time to market, verlaagden hun ontwikkelkosten met maar liefst 70%, en krijgen tevens de mogelijkheid om eenvoudig te verbinden met een ander industrieel netwerk door simpelweg de Anybus module te schakelen.

Lees meer op:
http://www.anybus.com/products/products.asp?PID=458&ProductType=Anybus-CompactCom

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers