www.technologieenindustrie.com
MAPLESOFT

Maple 15 biedt ongekend niveau aan rekenkracht en prestaties

Recordbrekende solvers voor differentiaalvergelijkingen zijn één van de vele nieuwe ontwikkelingen in Maple 15

Maple 15 biedt ongekend niveau aan rekenkracht en prestaties
Maplesoft(tm) kondigde een substantiële nieuwe release aan van haar paradepaardje Maple(tm), de technische rekensoftware voor wiskundigen, ingenieurs en wetenschappers. Met meer dan 270 nieuwe wiskundige functies en honderden verbeteringen aan bestaande algoritmen, kunnen klanten complexere problemen sneller dan ooit tevoren oplossen.

Maple 15 is ongeëvenaard in termen van schaalbaarheid en prestaties, op basis van zeer efficiënte fundamentele bewerkingen, verfijnde algoritmen voor geavanceerde bewerkingen en tal van opties om volledig te kunnen profiteren van de kracht van multi-core computers. Het kan ook symbolische oplossingen berekenen van differentiaalvergelijkingen die geen enkel ander systeem kan oplossen en heeft momenteel een ongekende score van 96% van de benchmark-norm voor differentiaalvergelijkingen opgelost, waarmee het ver vooruit loopt op de naaste concurrent.

Met Maple 15 kunnen gebruikers efficiënt werken met grote datasets en nog meer boeiende interactieve applicaties creëren met behulp van de nieuwe data-tabel. Met de nieuwe variable manager kunnen ze meer controle krijgen over hun Maple sessies en snel de status van hun berekeningen beoordelen. Klanten kunnen ook gebruik maken van de nieuwste interactieve Clickable Math(tm) tools, waaronder meer dan 40 nieuwe mini-demonstraties voor het verkennen en illustreren van gemeenschappelijke wiskundige concepten.

"Maple 15 is de belangrijkste Maple release van de laatste 5 jaar en we staan te popelen om het te delen met onze klanten," zegt Laurent Bernardin, Executive Vice-President en Chief Scientist van Maplesoft. "We weten dat ze elke dag met uitdagende problemen worden geconfronteerd, van het ontwerpen van Mars-voertuigen tot het onderwijzen van de fundamenten van de wiskunde. Wij zijn trots dat de verbeteringen in Maple 15 een belangrijke bijdrage zullen leveren aan hun succes."

"Maple is een systeem dat bestaat uit een groot aantal verschillende onderdelen - de wiskunde, de programmeer tools, de point-and-click tools, de technische documentatie functies, de leermiddelen, connectiviteitsfuncties, enz.", zegt dr. Harald Kammerer, al 20 jaar Maple gebruiker en hoofd R&D van GERB, Duitsland. "Maple 15 bevat belangrijke verbeteringen op elk van deze terreinen. Het maakt niet uit waar je Maple voor gebruikt, of hoe je het gebruikt, je vindt hier altijd wel iets van waarde."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers