www.technologieenindustrie.com
BALLUFF

Voeding voor windenergieapparatuur

Net op tijd voor de Hannover Messe introduceert Balluff een nieuwe, intelligente, energiebesparende voeding, speciaal voor gebruik in windenergieapparatuur. Het half-ingegoten apparaat met een rendement van 93%, is ontworpen voor hoge schok- en trillingbelastingen en voor een extreem lange levensduur van bijna 20 jaar met een MTBF van 800.000 uur. Een belangrijk kenmerk: dit is de eerste voeding die rechtstreeks kan worden aangesloten op de generatorspanning zonder dat er een transformator tussen hoeft te worden geschakeld. Ook compleet uniek zijn de optische indicatoren die de status en de conditie van de unit weergeven. Omdat de unit dynamische belastingen signaleert, kan deze continu werken, zelfs onder hoge belastingcondities. Dit maakt reserves van 30 tot 50% niet langer nodig.

Voeding voor windenergieapparatuur
Speciale sensoren, in combinatie met een microcontroller, monitoren continu de slijtagefactoren in de voeding, zoals temperatuur, overbelasting, storingen en andere condities. Intelligente evaluatie van deze parameters geeft de gebruiker zo een overzicht van de status van het apparaat voor de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden, waarmee de kans op falen van het totale systeem drastisch wordt verminderd. Gekleurde LED's informeren de gebruiker voortdurend in stoplichtkleuren over het momentane belastingniveau, het 'stress level', alsmede over de levensduur, in de vorm van een prognose van de resterende levensverwachting. De indicatoren zijn helder genoeg om op enkele meters afstand betrouwbaar te kunnen worden opgemerkt en geïnterpreteerd.

Voor het eerst kan zo worden afgezien van de gebruikelijke 3-fase transformator die normaal wordt toegepast in windenergieapparatuur, waardoor kosten kunnen worden bespaard. Dankzij het brede bereik van 380 tot 690 V van de geschakelde voeding kan deze rechtstreeks worden aangesloten op de generatorspanning van de windturbine. De positieve effecten zijn: minder installatie-inspanningen, alsmede reductie van het aantal faalgevoelige onderdelen, samen met een verhoogde systeemefficiency door minder warmteverlies.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers