www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Koppeling van Ethernet/IP en CANopen netwerken met de nieuwe Anybus® X-gateway CANopen

HMS Industrial Networks introduceert een makkelijke manier om CANopen-automatiseringsapparatuur te integreren in Ethernet/IP-netwerken.

Koppeling van Ethernet/IP en CANopen netwerken met de nieuwe Anybus® X-gateway CANopen
De nieuwe Anybus X-gateway CANopen van HMS Industrial Networks zorgt ervoor dat systemintegrators makkelijk I/O-data kunnen verzenden tussen EtherNet/IP en CANopen automatiseringsapparatuur. Met name bedoeld voor gebruik in machines en installaties in alle sectoren van de industriële automatisering, zijn typische toepassingen de communicatie tussen bijvoorbeeld PLC’s van Rockwell of Schneider Electric en op CANopen gebaseerde sensoren, actuatoren of meetapparatuur.

De configureerbare en slanke stand-alone gateway kan worden gemonteerd op een standaard DIN-rail, en wordt gevoed door 24 Volt industriële voeding. Hij functioneert als een adapter (slave) op het EtherNet/IP-netwerk en als manager (master) aan de CANopen kant. De CANopen masterfunctionaliteit is geconfigureerd met een flexibele en makkelijk te gebruiken op Windows gebaseerde configuratietool die wordt meegeleverd met het product. Nadat de initiële configuratie is gedownload naar de gateway, kan het tot 510 byte aan input data en tot 510 byte aan output data transparant overdragen tussen Ethernet/IP en CANopen.

Maximaal 126 CANopen slaves kunnen op de gateway worden aangesloten, waarbij in totaal maximaal 128 ontvang-PDO’s en 128 zend-PDO’s worden toegepast. De gateway is uitgerust met een geïntegreerde 2-port switch aan de Ethernet/IP-kant, waardoor de EtherNet/IP-installaties in bus- of lijntopologie geen externe switches meer nodig hebben. Hierdoor kunnen systemintegrators profiteren van aanzienlijk lagere installatie- en onderhoudskosten.

De nieuwe X-gateway combineert eenvoud en gebruiksvriendelijkheid met industriële robuustheid, waardoor de communicatie tussen verschillende typen industriële netwerken makkelijker en betrouwbaarder wordt.

Inclusief Ethernet/IP ondersteunt de Anybus X-gateway CANopen productfamilie de integratie en communicatie naar 10 verschillende veldbus- en industriële Ethernet-netwerken, zoals Profibus, DeviceNet, CANopen, EtherCAT, Modbus en Profinet. Alle versies werken op dezelfde manier en maken het zo op de markt de meest flexibele standaardoplossing voor de koppeling van twee industriële netwerken. Door de nieuwe X-gateway CANopen familie te combineren met de bestaande X-gateway, die al sinds 2004 op de markt is, biedt HMS meer dan 300 individuele en kant-en-klare gateways die alle zijn gericht op praktisch elke mogelijke combinatie van twee industriële netwerken.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers