www.technologieenindustrie.com
NORD Drivesystems

SK 540E: compacte omvormers met geïntegreerde PLC-functionaliteit

NORD Drivesystems breidt haar SK 500E-serie compacte frequentieomvormers voor schakelkastinstallatie uit met het top-of-the-line model SK 540E, dat beschikt over een geïntegreerde basis-PLC-functionaliteit. Zonder ondersteuning van een externe besturing is de kostenefficiënte omvormer in staat om tal van veeleisende toepassingen te besturen met sequenties en links naar tellers, gelijkrichters en ’flags’ die gemakkelijk zijn te programmeren overeenkomstig de industriële standaard IEC 61131-3, met behulp van de PC-gebaseerde NordCon tool.

SK 540E: compacte omvormers met geïntegreerde PLC-functionaliteit
De PLC kan maximaal acht digitale ingangen, drie digitale uitgangen, twee relais, twee analoge ingangen en een analoge uitgang besturen. Indien gewenst kunnen extra I/O-modules worden toegevoegd voor een uitgebreidere machinebesturing. De nieuwe omvormer kan worden gebruikt voor toepassingen als de integratie van monitoringfuncties in pompaandrijvingen, zodat deze zelfstandig kunnen reageren op fluctuaties in de stroomsnelheid. Alle operationele gegevens kunnen uiteraard ook worden doorgegeven aan higher-level besturingen aangezien de SK 540E is uitgerust met interfaces voor alle gangbare veldbussystemen. Zelfs zonder een geïntegreerde PLC, ondersteunt de SK 500E-serie omvormers een breed scala aan industriële toepassingen door middel van geïntegreerde functies zoals een PID-procesbesturing, een servo-modus die voor een volledig koppel zorgt bij stilstand, en absolute en relatieve positionering met de POSICON module. SK 500E-omvormers zijn leverbaar in zeven bouwgroottes met motorvermogens tussen 0,25 en 37 kW. De nieuwe SK 540E zal binnenkort leverbaar zijn voor vermogens tot 7,5 kW. Modellen van 11 tot 37 kW zijn eveneens binnenkort leverbaar.

Afbeelding: De SK 540E, die binnenkort leverbaar is, is een kostenefficiënte frequentieomvormer voor schakelkastinstallatie met geïntegreerde PLC-functionaliteit.
Bedrijfsachtergrond

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers