www.technologieenindustrie.com
Steute

RF RC 10 radioschakelapparatuur met magnetische actuatoren

De voordelen en kenmerken van de RF RC 10 schakelapparatuur zijn nu ook beschikbaar in een contactloze magnetische schakelinrichting.

RF RC 10 radioschakelapparatuur met magnetische actuatoren
Hoewel de RF RC 10 Wireless Cube positieschakelaar nog erg nieuw is in de markt, heeft hij zich reeds bewezen in een aantal verschillende toepassingen. Wat dergelijke schakelinrichtingen gemeen hebben is het feit dat ze op slecht bereikbare locaties zijn geïnstalleerd. De RF RC 10 is juist bedoeld voor dit soort toepassingen, ten eerste omdat hij zeer compact is, ten tweede omdat hij zeer robuust is en ten derde omdat er geen bekabeling nodig is aangezien het signaal dat door de actuator wordt getriggerd via draadloze transmissie bij de ontvangerunit arriveert.

Deze voordelen en functies zijn nu ook beschikbaar in een contactloze schakelinrichting. steute ontwikkelde een nieuwe variant van de RF-10, die werkt op basis van een magnetische schakelaar. De sensor actuator is bovendien compact en robuust; een hoge detectieafstand garandeert betrouwbaar gebruik in uiteenlopende toepassingen. Wat betreft de transmissie kunnen typische afstanden van 150 m buitenshuis en 30 m binnenshuis worden bereikt. De krachtige batterij hoeft doorgaans niet vervangen te worden gedurende de gehele levensduur van het apparaat. En als deze moet worden vervangen voldoet een simpel stuk gereedschap, vergelijkbaar met de vervanging van een conventionele batterij. Onderhoud is aldus maar beperkt nodig.

Behalve het compacte ontwerp en de simpele montage wordt deze radioschakelunit gekenmerkt door onder andere een lange levensduur en een hoge schakelfrequentie tot 1800 schakelcycli per uur. Deze eigenschappen maken de 'Wireless Cube' in de beide varianten ‘veerstang of magnetische sensor' de ideale schakelinrichting voor moeilijk toegankelijke en krappe installaties in machines en fabrieken op het gebied van de industriële automatisering.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers