www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Beijer Electronics neemt datacommunicatiebedrijf Korenix over

Beijer Electronics heeft een overeenkomst getekend voor het nemen van een meerderheid in het Taiwanese technologie- en industriële datacommunicatiebedrijf Korenix Technology Co Ltd. Samen met Westermo wordt zo een wereldwijd toonaangevend aanbod gecreëerd op het gebied van de Industriële Data Communications (IDC).

Beijer Electronics neemt datacommunicatiebedrijf Korenix over
Eerder dit jaar verwierf Beijer Electronics een minderheidsbelang in Korenix. Tegelijkertijd begonnen dochter Westermo en Korenix een strategische samenwerking op het gebied van productenaanbod en marketing die goed bleek uit te pakken. Vanaf het begin was het de bedoeling om Korenix over te nemen en dat is nu gerealiseerd.

Korenix is een snel groeiend bedrijf. De jaarlijkse omzet wordt geschat op ongeveer 60 miljoen SEK dit jaar en dat is een stijging van 57 procent ten opzichte van vorig jaar. De winstgevendheid komt overeen met die van de bestaande IDC markt waar een EBIT van ten minste 12 procent wordt nagestreefd. Korenix telt ongeveer 70 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Taipei, Taiwan, met diverse verkoopkantoren in heel China en wereldwijd distributeurs. We verwachten een aanhoudend sterke groei van Korenix.

"We zien een enorm potentieel in de markt voor industriële datacommunicatie, waar Beijer Electronics vastbesloten is om een toonaangevende speler te worden. Het gecombineerde aanbod van Westermo en Korenix wordt een van de krachtigste," aldus Fredrik Jönsson, President en CEO van Beijer Electronics.

Westermo wordt wereldwijd een toonaangevende speler op de markt voor de industriële datacommunicatie. De overname van Korenix is een belangrijke stap in de implementatie van deze strategie. Westermo zal het assortiment van industriële Ethernet producten in hoog tempo uitbreiden evenals het productaanbod aan haar distributeurs. De sterke aanwezigheid in Azië maakt het mogelijk om via gerenommeerde verkoopkanalen een actieve speler te zijn op de Aziatische markt.

Voor meer informatie:

Managing Director, Lars-Ola Lundkvist, tel +46 (0)16 42 80 08

Voor meer informatie:

Marketing Director, Kenneth Isacsson, tel +46 (0)16 42 80 17

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers