www.technologieenindustrie.com
Dunkermotoren

Borstelloze DC servomotoren nu ook verkrijgbaar met geïntegreerde Ethercat-interface

EtherCAT is een op Ethernet gebaseerd veldbussysteem dat voldoet aan strikte real-time eisen en dat momenteel de hoogste groei vertoont in termen van geïnstalleerde nodes in op Ethernet gebaseerde veldbussen voor industriële automatiseringstoepassingen.

Borstelloze DC servomotoren nu ook verkrijgbaar met geïntegreerde Ethercat-interface
De servomotoren uit de BG familie van Dunkermotoren zijn krachtige, intelligente aandrijvingen met een uitgangsvermogen van 40 tot 500 W. Deze compacte aandrijvingen zijn sinds vele jaren leverbaar met een CANopen veldbus interface, en meer recentelijk met een interface voor Profibus-DP (V1), dat zich inmiddels ook een plaats heeft verworven in de markt. Nu heeft Dunkermotoren een EtherCAT-interface aan haar assortiment van geïntegreerde communicatie-interfaces toegevoegd.

De CANopen over EtherCAT (CoE) functie maakt het mogelijk dat de servomotoren als slaves kunnen optreden in een EtherCAT-netwerk. CANopen over EtherCAT maakt gebruik van dezelfde objecten als CANopen. Dunkermotoren maakt gebruik van gestandaardiseerde DSP402 objecten voor het positioneren, het monitoren en het configureren van servoaandrijvingen.

Dunkermotoren kan de juiste aandrijfoplossingen leveren voor een grote verscheidenheid aan toepassingsgebieden. Gebruikers kunnen kiezen uit een brede range modulaire aandrijfcomponenten. Dit stelt machinebouwers in staat aandrijvingen te ontwerpen die optimaal zijn afgestemd op specifieke eisen. Behalve motoren, levert Dunkermotoren een breed spectrum planetaire en wormwielkasten, remmen en encoders in een doordacht modulair systeem. Dit stelt machinebouwers in staat om in samenwerking met de aandrijfspecialisten van Dunkermotoren, snel optimale aandrijfconfiguraties samen te stellen uit standaard componenten met een minimum aan ontwerpinspanning.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers