www.technologieenindustrie.com
Steute

RF GFI/GFIS: Voetschakelaar met nieuwe betrouwbare draadloze technologie

De voordelen van draadloze communicatie worden vooral duidelijk in het geval van voetschakelaars. Units kunnen willekeurig worden geplaatst en er zijn geen kabels waarover gestruikeld kan worden, laat staan bewegingsbeperking. Met de RF GFI/GFIS serie hebben ingenieurs die van deze voordelen gebruik willen maken niet alleen een nieuwe serie draadloze voetschakelaars tot hun beschikking, maar ze kunnen ook gebruik maken van een nieuwe zeer betrouwbare draadloze standaard, ontwikkeld door Steute.

RF GFI/GFIS: Voetschakelaar met nieuwe betrouwbare draadloze technologie
Op basis van gedurende vele jaren opgedane ervaringen met verschillende radiotechnologieën, is een nieuw systeem gecreëerd, dat oorspronkelijk was ontwikkeld voor medische apparatuur. Deze sector hanteert bijzonder hoge normen inzake transmissiebetrouwbaarheid en daarbij is het noodzakelijk dat de schakelfunctie niet wordt gestoord door interferentie van andere radio netwerken, zoals WI-FI. De nieuwe radio standaard van Steute voldoet aan deze eisen - en heeft tevens het voordeel van het gebruik van een frequentie binnen de licentievrije, wereldwijd toegankelijk 2,4 GHz frequentieband.

De nieuwe radiotechnologie is geïntegreerd in de voetschakelaars van de GFI-serie, die worden gekenmerkt door hun ergonomische vorm, lage pedalen en hoge stabiliteit. Met hun metalen behuizing weerstaan ze zelfs hoge niveaus van mechanische slijtage. Radiosignalen worden opgevangen door een compacte ontvanger die in de schakelkast kan worden geïnstalleerd. Weer een ander praktische, makkelijk te installeren, all-in oplossing voor de draadloze mens/machine-interface van Steute.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers