www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

De snelste manier om PROFIenergy te ondersteunen

HMS ondersteunt het ‘groene automatiseringsinitiatief’ van autofabrikanten met de release van een embedded Anybus-CompactCom PROFIenergy communicatiemodule.

De snelste manier om PROFIenergy te ondersteunen
HMS Industrial Networks kondigt de release aan van een embedded Profinet communicatiemodule met geïntegreerde PROFIenergy profile server. Met deze nieuwe release ondersteunt HMS de inspanningen van de AIDA groep autofabrikanten (Audi, BMW, Daimler, Porsche en Volkswagen) om het energieverbruik van fabrieken te verminderen. De nieuwe module biedt fabrikanten van automatiseringsapparaten een snelle en eenvoudige manier om functionaliteit voor energieregeling in hun apparaten te integreren, volgens de PROFIenergy standaard. Dankzij de gestandaardiseerde PROFIenergy commando's, kan een centrale besturing complexe automatiseringssystemen, opgebouwd uit automatiseringscomponenten van verschillende fabrikanten, gemakkelijk en veilig in de standby-modus schakelen tijdens productiepauzes en stilstandtijden. Deze bespaart tot 40% van de elektrische energie die nodig is voor het productieproces en draagt bij aan vermindering van de CO2-uitstoot.

De PROFIenergy server is geïmplementeerd in de firmware van de Anybus-CompactCom Profinet IO communicatiemodule. De module fungeert als Profinet IO-apparaat conform klasse B in het Profinet netwerk en is uitgerust met een snelle 2-poorts schakelaar, die lijntopologie mogelijk maakt bij Profinet installaties zonder de noodzaak van dure externe schakelaars. De geïntegreerde profile server verzorgt de PROFIenergy commando's en parameters volgens use cases 1 - 3 en biedt een gestandaardiseerde hardware en software interface naar de elektronica van de automatiseringscomponent. Dit minimaliseert de benodigde ontwikkelingsinspanningen in het automatiseringsapparaat om volledig te voldoen aan de PROFIenergy standaard.

Door de nieuwe PROFIenergy CompactCom module te integreren, krijgen klanten automatisch toegang tot alle grote industriële netwerken, omdat het deel uitmaakt van de Anybus-CompactCom familie van uitwisselbare plug-in communicatie modules - 's werelds meest flexibele en kostenefficiënte oplossing voor het aansluiten van apparaten op alle belangrijke veldbus- en Industrial Ethernet netwerken, waaronder Profibus, DeviceNet, CC-Link, CANopen, Profinet, EtherCAT, Modbus-TCP en Sercos III. CompactCom modules worden gebruikt als communicatie-interfaces van intelligente automatiseringsapparaten, zoals aandrijvingen, HMI's, robots, omvormers, instrumenten en weegmachines.

De Anybus-CompactCom modules worden geleverd in een slanke behuizing ongeveer ter grootte van een compact flashkaart. De kern van de module is de NP30 netwerk microprocessor van HMS met geïntegreerde Fast Ethernet besturing en RAM en Flash geheugens voor de Ethernet/IP software van het apparaat. De onboard 2-poorts schakelaar biedt twee 100 Mbit/s full duplex Ethernet interfaces met RJ45-connectoren.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers