www.technologieenindustrie.com
CIAT

OPERA

OPERA is de nieuwste range dry coolers en luchtgekoelde condensors van CIAT™. OPERA is een zuinige oplossing, gebaseerd op standaard modules, die beschikbaar is in meer dan 4500 modellen, die perfect kunnen worden aangepast aan vele verschillende toepassingen. Hoewel ze dezelfde output leveren, is de energie-efficiëntie van OPERA 15% beter dan die van vorige generaties. Dit rendement kan oplopen tot 50%, afhankelijk van de opties. De beschikbare vermogens lopen tot 1100 kW.

OPERA
Kies voor OPERA en je kiest voor de rustige optie. Het hele assortiment is uitgerust met high-performance vinelementen en de nieuwste generatie fluisterstille fans. Het lagere drukverlies over de spoel zorgt ervoor dat de afmetingen van de fans beter kunnen worden afgestemd, waardoor de geluidafgifte kan worden verminderd.

De keuze voor OPERA garandeert een keuze voor een product dat voor elke toepassing geschikt is: meer dan 4500 verschillende modellen zijn leverbaar, gebaseerd op standaard modules. De warmtetechnische ingenieurs van CIAT kunnen kiezen uit vijftien verschillende typen ventilatoren, drie verschillende modellen behuizingen, verschillende bladdiameters en een reeks snelheden tussen 300 en 900 omw/min, teneinde het model te kunnen leveren dat het best aan de behoeften voldoet.

Kies voor Opera en je kiest ook voor een groene oplossing. De serie is milieuvriendelijk ontworpen en past perfect in de architectuur. Het is voor 95% recyclebaar en de eenmalige verpakkingen zijn afgeschaft.

Uiteenlopende opties zijn beschikbaar om het nog beter te kunnen afstemmen op elke toepassing. Als het bijvoorbeeld gaat om de koeling van de generator, is een expansievat leverbaar met twee koelcircuits, plus geforceerde koeling om zeer hoge temperaturen tegen te gaan. Een Aeroconnect elektronische besturing kan eveneens worden toegevoegd. Deze communiceert met de koelunits en een gebouwbeheersysteem, en kan werken met vrije koeling. Verder is er in het systeem opgenomen een EC (electronically commutated) motor die zijn snelheid kan aanpassen aan de vraag, waardoor het energieverbruik wordt geoptimaliseerd en energiebesparingen tot 30% gerealiseerd kunnen worden. Een hogedruk nevelkoelsysteem, Aerofresh, kan ook worden gebruikt. Dit vernevelt kleine druppeltjes over de inlaat om de lucht af te koelen, waardoor prestaties nog verder worden verbeterd.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers