www.technologieenindustrie.com
PROSOFT TECHNOLOGY EMEA

RadioLinx 802.11n - IHN-W: Een nieuwe telg in de familie

Enkele maanden na de lancering van zijn eerste industriële klasse IEEE 802.11n RadioLinx® modules, breidt ProSoft Technology haar meest recente familie van industriële draadloze oplossingen uit met een single-radio IP67 versie.

RadioLinx 802.11n - IHN-W: Een nieuwe telg in de familie
ProSoft Technology meldt de introductie van een IP67-single-radio model (RLXIB-IHN-W), als uitbreiding van zijn familie industriële klasse 802.11n RadioLinx Wireless oplossingen. De nieuwe radio is een aanvulling op de bestaande twee "single-radio” uitvoeringen (een Industrial Hotspot™ en een industrial client), en twee "dual-radio” uitvoeringen (een Industrial Hotspot met IP20 - standaard - behuizing, en een met een IP67 - waterdicht - bescherming).

Deze weersbestendige radio heeft een IP67-beschermingsgraad. Deze bescherming garandeert stofdichtheid ("6" = geen binnendringen van wat voor vorm van vaste stoffen, inclusief fijnstof) en waterdichtheid ("7" = geen binnendringen van water in schadelijke hoeveelheden als de behuizing tot 1 meter wordt ondergedompeld in water). Vergeleken met de bestaande "dual-radio" voorganger, vormt deze nieuwe "single-radio" industriële klasse 802.11n oplossing een kostengunstige keuze waarmee gebruikers kunnen profiteren van ProSoft Technology oplossingen voor toepassingen, waar IP67-bescherming nodig is en de "dual-radio" optie niet noodzakelijk is.

Overigens biedt de nieuwe industriële klasse 802.11n familie uitstekende prestaties voor hogecapaciteitsnetwerken. Ze bieden een zeer betrouwbare netwerkoptie voor die toepassingen die traditioneel moeilijk zijn te realiseren met draadloze oplossingen. In deze familie RadioLinx modules is de nieuwste 802.11-technologie toegepast. Kortom, terwijl de industriële klasse 802.11a/b/g oplossingen al geschikt zijn voor een breed scala productietoepassingen, vergemakkelijken de industriële klasse 802.11n radio's de implementatie van draadloze netwerken in kritische gevallen (ze bieden een draadloze optie voor een bredere range toepassingen).

De RadioLinx 802.11n familie vergemakkelijkt het transport van veeleisende industriële protocollen (ze ondersteunt de ‘reliable I/O message delivery’ functionaliteit). VLAN (Virtual Local-Area-Network) ondersteuning maakt de segmentatie van netwerkverkeer mogelijk (bijvoorbeeld, één aansluiting voor de automatiseringsapplicatie en een andere verbinding voor het programmeren van het onderhoud).

De MIMO-technologie (Multiple Input, Multiple Output) wordt gebruikt met maximaal drie antennes die zijn verbonden met elke radio, waarbij wordt geprofiteerd van multipath als gevolg van reflecties (doorgaans op metalen onderdelen op de fabrieksvloer), waardoor weer zeer snelle datasnelheden worden gerealiseerd (tot 300 Mbps), naast geavanceerde prestaties in industriële omgevingen. Quality of Service (QoS) voor dataprioritering wordt ondersteund voor achtergrondtoepassingen.

De ‘Industrial Class’ 802.11n RadioLinx werken binnen een breed temperatuurbereik (-40 tot +75 C) en zijn conform ATEX Zone 2 Categorie 3. Andere industriële specificaties omvatten: hoge trilling/schokbestendigheid, DIN-rail montage, Power over Ethernet en simultane bridge/repeater/Industrial hotspot mode. Zoals andere 802.11 RadioLinx oplossingen van ProSoft Technology, ondersteunt de nieuwe familie radio’s 802.11i en RADIUS beveiliging voor gecentraliseerd management van beveiligingsstrategieën.

Compatibel met bestaande 802.11 RadioLinx oplossingen, verbeteren de industriële klasse 802.11n radio's de prestaties voor applicaties met grote bandbreedte en toepassingen met een high-packet snelheid. Alle ProSoft Technology producten worden geleverd met drie jaar garantie en onbeperkte technische ondersteuning voor de levensduur van het product.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers