www.technologieenindustrie.com
Driv

Tenneco levert ophangingsonderdelen voor Jaguar I-PACE All-Electric SUV, de Europese Auto van het Jaar

Tenneco Inc. (NYSE: TEN), een wereldwijde leverancier van Ride Performance en Clean Air producten en systemen, levert ophangingsonderdelen voor de nieuwe luxe Jaguar I-PACE All-Electric Cross-over SUV. De Jaguar I-Pace is verkozen tot Europese Auto van het Jaar 2019 tijdens een ceremonie op de Geneva Motor Show. Het voertuig beschikt over de passieve voor- en achterdempers en de spiraal- en luchtveermodules van Tenneco, die speciaal zijn ontworpen om het rijcomfort en de stabiliteit te verbeteren.

“Onze innovatieve ophangingsmodules, zoals die van de nieuwe Jaguar I-PACE, zijn speciaal ontworpen om aan de doelstellingen qua rijcomfort en aan specifieke emballagevereisten te voldoen,” zei Neville Rudd, senior vice president van Tenneco Global Ride Control. “Deze ophangingsmodules bevatten designs en materialen die belangrijke voordelen bieden voor elektrische voertuigen, zoals lichtgewicht onderdelen, ruimtebesparing en eenvoudige integratie in voertuigen.”

Het verlagen van het gewicht van het voertuig is essentieel voor een efficiënte werking van elektrische aandrijvingen, die zwaarder kunnen zijn dan traditionele interne verbrandingsmotoraandrijvingen. De ophangingsmodules van Tenneco bevatten kunststof veerbodems, een aluminium top mount en andere lichtgewicht onderdelen die het gewicht van elektrische motoren en accu's kunnen helpen compenseren voor betere prestaties.

Tenneco zal de ophangingsonderdelen en -modules voor het voertuig leveren vanuit zijn fabrieken in Sint-Truiden, België (voordempers); Hodkovice, Tsjechië (achterdempers en achtermodules); en Birmingham, Verenigd Koninkrijk (assemblage van lucht- & spiraalveringsmodules vooras).

Contactpersonen voor de media:

Simonetta Esposito
Media Relations – Europa
32 (0) 2 706 9232
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers