www.technologieenindustrie.com
British Steel

Corus wijzigt naam in Tata Steel

Vanaf vandaag gaat Corus verder met de nieuwe identiteit Tata Steel

Corus wijzigt naam in Tata Steel
De naam en het logo van Tata Steel zullen in eerste instantie verschijnen op het zakelijke drukwerk van het bedrijf, op geleverde producten, op bedrijfsvestigingen en op voertuigen. Niet alles zal echter meteen worden aangepast: de naamswijziging is een geleidelijk proces.

Corus is in april 2007 onderdeel geworden van de Tata Steel-familie, met een transactie waardoor een van ’s werelds grootste staalproducenten ontstond, met belangrijke vestigingen in zowel Europa als Azië. Net zoals Corus en z’n voorgangers heeft Tata Steel een lange en succesvolle geschiedenis, waarin met pionierswerk ruim een eeuw geleden in India de eerste geïntegreerde staalfabriek werd gebouwd.

In een toelichting zei de Managing Director en Chief Executie Officer van Tata Steel Europe, Kirby Adams: “De ondernemingen die nu samen Tata Steel Europe vormen, zijn in vele tientallen jaren uitgegroeid van bedrijven van lokaal tot regionaal en nationaal belang. Ze maken nu deel uit van een van de top-tien staalbedrijven in de wereld, met een uitgebreid productenpakket, een relatief groot aandeel in de eigen grondstoffenvoorziening, en wereldwijd op de markt actief vanuit productievestigingen in Europa en in Azië.

Het is nu het juiste moment om onder de naam Tata Steel een nieuw tijdperk in te gaan, nu we het bedrijf na de wereldwijde financiële crisis weer hebben teruggebracht naar winstgevendheid. Deze naamswijziging zal er toe leiden dat de naam Tata Steel steeds prominenter en breder bekend zal worden binnen Europa, en dat ons gevoel om bij de Tata Steel familie te horen steeds sterker wordt.”

Tata Steel, dat in India is genoteerd aan de Nationale Effectenbeurs en die van Bombay, is onderdeel van de Tata Group: een van de grootste concerns in India.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers