www.technologieenindustrie.com
Vision Numéric

Type3 CAAV5 Based V.5.10

Met de in 2003 gelanceerde Type3 software, die wereldwijd meer dan 1000 licenties telt, is het mogelijk om teksten te maken, maar ook symbolen of logo's met slechts een paar klikken in CATIA V5 te integreren, teneinde onderdelen tijdens de ontwerpfasen te identificeren, markeren, decoreren of personaliseren. In de nieuwe versie Type3 CAAV5 Based V.5.10, is een aantal vernieuwingen doorgevoerd om het proces verder te optimaliseren en makkelijker te kunnen toepassen. Deze omvatten het importeren van tekst uit een enkel punt, deformatievrije projecties en een donglevrije werking.

Type3 CAAV5 Based V.5.10
De Type3 software maakt gebruik van CATIA’s parametrische boomstructuur om teksten direct te kunnen schrijven, waarna deze kunnen worden aangepast zonder de bestanden te importeren en exporteren (bijv. dxf). Daarnaast maakt Type3 eenvoudige integratie van symbolen of logo's mogelijk, dankzij de krachtige vectorisatie tool; je kunt ook de Type3 bibliotheek gebruiken, het gewenste item selecteren en dit met slechts een klik plaatsen. Voortbouwend op meer dan 20 jaar ervaring van Vision Numeric op het gebied van industrieel en artistiek graveren, is Type3 de eenvoudigste en meest uitgebreide software op de markt. In versie 5.10 zijn nog veel meer innovaties ingebouwd om de integratie van tekst en afbeeldingen in CATIA V5 te vergemakkelijken.

Enkele van deze innovaties hebben te maken met het invoeren en bewerken van teksten in CATIA. In het verleden, bijvoorbeeld, moest je eerst een curve tekenen om een tekst te kunnen plaatsen. Nu, met de “text from a point” functie, is alleen nog een marker nodig. De tekst kan geplaatst worden op 9 verschillende vooraf ingestelde posities (linkerbovenhoek, centrum, etc.). Het punt dat als referentiepositie wordt gebruikt kan een bestaand punt zijn, of een hoekpunt, of kan eenvoudig worden gecreëerd met een klik met de rechter muisknop. Om verschillende zinnen te schrijven hoef je alleen maar hetzelfde aantal markers als het aantal lijnen in te voeren. Met de “text in arc” functie wordt tekst direct gedefineerd door een boog te volgen door de selectie van drie verschillende elementen (midden, straal en starthoek). Dit zorgt voor enorme flexibiliteit en gebruiksgemak, met name voor fabrikanten in de auto-industrie.

Verder zijn de “Projection en Mapping” functieas volledig herschreven om nog betere resultaten geven en het aantal benodigde bewerkingen te verminderen. Deze nieuwe Projection functie is zo ontworpen dat daarmee 80% van de applicaties kan worden uitgevoerd, zonder dat het nodig is om de meer tijdrovende Mapping functie te gebruiken. Met de nieuwe “Conical mapping” functie wordt vervorming van de tekst of afbeelding verminderd. Voor alle oppervlakken met een conische vorm, geeft deze functie zulke goede resultaten dat de vervorming nauwelijks te zien is.

Een andere nieuwe functie is dat teksten ook rechtstreeks kunnen worden geïntegreerd in macro's, waardoor het werk wordt versneld. De nieuwe versie 5.10 werkt zonder een hardware sleutel (USB dongle), onder Flexnet Publisher licentie. Flexnet Publisher maakt het makkelijker om de Type3 CAA V5.10 implementatie te managen. Je kunt bijvoorbeeld direct het gebruik van licenties door elke afdeling bepalen, zodat de middelen kunnen worden geoptimaliseerd.

www.type3.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers