www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Falcon: 's werelds eerste VDSL2 router voor industriële toepassingen

De nieuwe Falcon industriële breedband router met geïntegreerde Ethernet routing switch is ontworpen voor twee-weg high-speed beveiligde communicatie tussen externe locaties, waarbij een economische en betrouwbare verbinding wordt gerealiseerd met apparatuur als SCADA, PLC's, RTU's alsmede I/O-apparatuur.

Falcon: 's werelds eerste VDSL2 router voor industriële toepassingen
De Falcon is gebaseerd op de nieuwe VDSL2 (Very-high-speed Digital Subscriber Line 2) standaard, de nieuwste en meest geavanceerde versie van DSL-breedband communicatie. Al goed ingeburgerd in vele delen van de wereld, voldoet VDSL2 aan de toegenomen bandbreedte-eisen van zowel commerciële als industriële gebruikers. Upstream- en downstream datasnelheden van 100 Mbit/s zijn mogelijk, afhankelijk van de bandbreedtecontrole van de serviceprovider.

De momenteel aangeboden diensten worden gekenmerkt door upstreamsnelheden die tot 40 keer hoger zijn dan ADSL-technologie, waardoor VDSL2 ideaal is voor de industriële remote access markt, die vaak een hoger uplink vereist. Deze verbeterde prestaties zijn bijzonder belangrijk voor toepassingen waarbij live video beelden moeten worden verzonden vanaf externe locaties, hetgeen hoge bandbreedtes vereist.

De Falcon heeft een zeer compacte industriële vormgeving, met een speciaal ontwikkelde robuuste metalen behuizing met daarin opgenomen een trillingsbestendige geïntegreerde DIN-rail clip. Het apparaat werkt bij temperaturen van -20 tot +60 C en bij de hoge EMC-niveaus die gangbaar zijn in sommige industriële toepassingen. Hoge MTBF (mean time between failures) cijfers leiden tot een verwachte levensduur van tenminste 10 jaar. Bij gebruik in kritische toepassingen kan de Falcon kan worden gevoed door afzonderlijke gelijkspanningsbronnen met inputs variërend van 16-60VDC.

Teneinde Ethernet-communicatie mogelijk te maken, zoals gebruikelijk is in de modernste industriële I/O-apparaten, is de Falcon uitgerust met een geïntegreerde 4-poorts Layer 3 routing switch. Bovendien kunnen een RS232-poort en de ingebouwde server interface worden gebruikt om verouderde seriële apparaten aan te sluiten. Dit maakt migratie van oudere systemen naar nieuwe IP-gebaseerde oplossingen mogelijk, zonder de noodzaak om de apparatuur te vervangen. ADSL blijft nog vele jaren bruikbaar naast de nieuwere VDSL2-diensten. De Falcon is daarom ontworpen om ADSL, ADSL 2 en ADSL2+ breedband technologieën te ondersteunen.

Met verbindingen die worden gemaakt via internet, is veiligheid cruciaal. De Falcon heeft een ingebouwde stateful packet inspection firewall en ondersteunt IPsec VPN (Virtual Private Networks) tunnels, beveiligd door encryptieprotocollen.

Network Address Translation (NAT), port forwarding en SNMP V3 (Simple Network Management Protocol) zorgen voor extra beveiligingsfuncties. Layer 3 VLAN-functionaliteit betekent dat de geïntegreerde schakelaar kan worden geconfigureerd om bepaalde soorten verkeer te filteren en zorgt ervoor dat eenvoudige DMZ (gedemilitariseerde perimeter netwerk) firewall-configuraties kunnen worden gebouwd voor de beveiliging van LAN's.

De Falcon kan op een aantal manieren worden geconfigureerd, waaronder een veilige, makkelijk te gebruiken webinterface en een professionele ‘command line interface’ (CLI), met locale toegang, via een console interface of via een beveiligde IP-verbinding (SSH). Zodra het apparaat operationeel is, kunnen het beheer en de diagnose worden gerealiseerd met behulp van SNMP, Syslog of via door de gebruiker configureerbare foutcontacten.

Als breedbandnetwerken van internet service providers worden gebruikt, wordt een verbinding gemaakt via een DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) apparaat. Om de interoperabiliteit tussen apparaten zo groot mogelijk te maken, host het Interoperabiliteit Laboratorium (UNH-IOL) van de Universiteit van New Hampshire een grootschalig, heterogeen testbed van DSL-apparatuur om haar leden te helpen bij de ontwikkeling van bewezen, interoperabele producten. Westermo is het eerste industriële lid van het UNH-IOL's DSL-Consortium.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers