www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

ML100 serie foto-elektrische sensoren

De ML100 serie bestaat uit een complete familie van gebruiksvriendelijke miniatuur foto-elektrische sensoren die bij uitstek geschikt zijn voor toepassingen waarbij lange afstanden en een hoge mate van betrouwbaarheid vereist zijn. Door hun miniatuur ontwerp is de ML100 serie sensoren tevens geschikt voor gebruik in zeer kleine ruimtes, waar een optimale prestatie moet worden gegarandeerd op de kleinste plekken.

ML100 serie foto-elektrische sensoren
Deze foto-elektrische sensoren leveren de hoogste optische prestaties en stabiliteit op de lange termijn, hetgeen ze de beste op de markt maakt. Ze beschikken bovendien over een krachtige lens en PowerBeam LEDs. PowerBeam garandeert een probleemloze uitlijning zonder centrale ‘bond spot’, zelfs op de kleinste reflectoren. De hoge vermogensdichtheid en de kwaliteit van de lichtvlek zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de betrouwbaarheid van de sensoren. Bovendien zorgen een langere levensduur en het ontbreken van degradatie ervoor dat aanvullende teach-in processen overbodig worden.

De grootte van de lichtvlek van de sensoren met PowerBeam is nauwkeurig afgestemd op de specifieke toepassing en op het werkingsprincipe. De ML 100-8-H diffuse mode foto-elektrische sensoren met achtergrondonderdrukking voor korte afstanden leveren een zeer heldere, kleine en scherpe lichtvlek voor een eenvoudige set-up, de beste schakelnauwkeurigheid en betrouwbare detectie van donkere objecten.

De ML100-55 foto-elektrische sensoren produceren een zeer zichtbare en grote lichtvlek voor een makkelijke uitlijning, groter detectiebereik, en stabiliteitscontrole. Veilige montage wordt gegarandeerd door de van schroefdraad voorziene metalen ring. Dit komt omdat de schroefdraad bestendiger is en voor een maximaal aanhaalkoppel zorgt.

Tijdens gebruik kenmerken de ML 100 miniatuur sensoren zich door een uiterst laag energieverbruik, ongevoeligheid voor omgevingslicht, en bescherming tegen cross-talk (overspraak). Heldere, duidelijk zichtbare controle-LEDs zorgen voor gedetailleerde informatie over de werking- en schakeltoestand. De status-LEDs, die goed zichtbaar zijn van alle kanten, leveren duidelijke informatie met betrekking tot een betrouwbare werking. De groene LED geeft Power On aan, terwijl de gele LED de operationele status van de sensor aangeeft.

De hoge graad van bescherming (IP67), de weerstand tegen reflectie en trillingen en een betrouwbaar bereik van de werkingstemperatuur van -30 tot 60°C biedt mogelijkheden voor een breed scala van toepassingen in de fabrieksautomatisering.

Illustraties:
ML100_1.jpeg: Door hun miniatuur ontwerp en met afmetingen van 20 mm x 11 mm x 34 mm zijn de robuuste sensoren geschikt voor gebruik in zeer krappe ruimtes.
ML100_2.jpeg: De belangrijkste kenmerken van deze foto-elektrische sensoren zijn een grotere lichtvlek, die consistent helderder is over langere detectieafstanden, en een hoge signaalsterkte. De lichtvlek is ook duidelijk zichtbaar op grote afstanden en zorgt voor gebruiksvriendelijke uitlijning, vooral op kleine reflectoren.
ML100_3.jpeg: Modellen met een kleiner detectiebereik, zoals de diffuse mode foto-elektrische sensoren, produceren kleine, heldere en scherpe lichtvlekken, bereiken een hoge mate van detectienauwkeurigheid van objecten, en garanderen een betrouwbare detectie van donkere objecten.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Related Articles

PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
PEPPERL+FUCHS: Betrouwbare inclinatiemeting
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION
100% veilige X-As Positionering

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers