www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

DDW-225 wordt toegepast in een ERTMS Level 2 systeem

Banverket en Bombardier hebben de Westermo DDW-225 Ethernet-Extender gekozen voor installatie in een ERTMS Level 2 sectie van de Zweedse spoorwegen. Het is de eerste Level 2 installatie waarin installaties zijn opgenomen als spoorwegovergangen. Behalve aan een grotere betrouwbaarheid heeft de DDW-225 bijgedragen aan aanzienlijke kostenbesparingen, doordat een nieuwe glasvezelinstallatie overbodig was.

DDW-225 wordt toegepast in een ERTMS Level 2 systeem
De European Rail Traffic Management System (ERTMS) is een belangrijk industrieel project dat in nauwe samenwerking met de Europese Unie is ontwikkeld door een aantal belangrijke fabrikanten, spoorwegbelanghebbenden en de GSM-R-industrie. ERTMS is bedoeld ter vervanging van de verschillende nationale treinregel- en besturingsystemen in Europa. De invoering van ERTMS kan leiden tot de oprichting van een uniform Europees spoorwegsysteem en zal het concurrentievermogen van de Europese spoorwegen kunnen verhogen.

ERTMS is opgebouwd rond twee basiscomponenten: ETCS, het European Train Control System, een systeem voor automatische treinbeveiliging (ATB) bedoeld om de bestaande nationale ATP-systemen te vervangen, en GSM-R, een radiosysteem dat zorgt voor de spraak- en datacommunicatie tussen spoor en trein, dat is gebaseerd op de GSM-standaard en gebruik maakt van frequenties die specifiek voorbehouden zijn voor spoorapplicaties inclusief bepaalde specifieke en geavanceerde functies. ERTMS is gespecificeerd voor verschillende niveaus, waarbij de definitie van het niveau afhangt van de uitrusting van het traject en van de manier waarop de informatie aan de trein wordt doorgegeven.

In Adalsbanan in Zweden, leverde Banverket samen met Bombardier een sectie van de spoorlijn met ERTMS Level 2. Een toepassing die uniek is, omdat het gaat om de eerste level 2 installatie waarin installaties zijn opgenomen als spoorwegovergangen. In een ERTMS Level 2-systeem kan de machinist basisinformatie over traject en rails ontvangen via het GSM-R radionetwerk. Deze informatie voor de machinist wordt verstuurd vanuit de controlekamer van Banverket via een IP-netwerk, dat verbonden is met de besturings- en monitoringapparatuur langs de spoorlijn.

De apparatuur langs de baan is gekoppeld met het IP-netwerk van Banverket door reeds bestaande twisted pair koperen kabels en de Westermo DDW-225. De DDW225 gebruikt SHDSL technologie waarmee gegevens kunnen worden verzonden met een maximale snelheid van 5,7 Mbit/s op kortere afstanden en tot maximaal 15 km bij lagere snelheden. In deze installatie hadden echter de netwerk resilience en de betrouwbaarheid eerste prioriteit boven de bandbreedte. De beste balans tussen bereik en signaal/ruisverhouding werd bereikt bij 2,3 Mbit/s over afstanden van 2 tot 7 km.

De hoge betrouwbaarheidseisen die aan een redundante netwerkoplossing worden gesteld, zijn de reden waarom de National Rail Administration twee afzonderlijke netwerken creëerde, gekoppeld met gedupliceerde regelapparatuur. De verschillende netwerken zijn volledig gescheiden en verbonden met het backbone-netwerk door afzonderlijke routers. Zelfs als een netwerk uitvalt kan volledige toegang tot het gehele traject worden gerealiseerd met behulp van het redundante netwerk. Bovendien ondersteunt de DDW-225 een aantal functies waarmee configuratie mogelijk is voor optimale controle. VLAN, QoS, SNMP, SSH en uitgebreide diagnostiek behoorden tot de eisen van de Rail Administration.

De DDW-225 is een robuuste Ethernet Extender met EN 50.121-4-EMC goedkeuring voor apparatuur voor spoorwegtoepassingen. De unit is ontworpen voor ruwe omgevingen en werkt binnen een uitgebreid temperatuurbereik (-40°C tot +70°C). De DDW-225 heeft bijgedragen tot aanzienlijke kostenbesparingen doordat nieuwe glasvezelinstallaties konden worden vermeden. De DDW-225 is bovendien klaar voor de toekomst doordat hij kan geüpgradet voor toekomstige netwerkstandaards als en wanneer dit nodig is.

Breid uw netwerk uit via reeds bestaande kabels
Met onze Wolverine reeks Ethernet Extenders kunnen kosteneffectieve Ethernet-netwerken worden gecreëerd over lange afstanden met hoge datasnelheden. De toegepaste SHDSL technologie maakt het mogelijk om vele typen bestaande, maar redundante bekabeling te hergebruiken, hetgeen tot grote financiële besparingen kan leiden. Datasnelheden tot 5,7 Mbit/s over kortere afstanden, en bij lagere datasnelheden tot 15 km, zijn gerealiseerd op de kabels van bijna 100 jaar oud.

De nieuwste aanvulling op de Wolverine familie is de DDW-225 die gebruik maakt van het Westermo WeOS besturingssysteem dat al wordt toegepast in ons gamma industriële Redfox Routing Switches. WeOS voorziet de DDW-225 van alle geavanceerde schakel- en routingfunctionaliteit die wordt ondersteund door de Redfox. Deze functies omvatten VLAN-ondersteuning, Layer 3-switching, Static Routing, firewall-functies, IGMP-Snooping, VPN-ondersteuning en SNMP V3.

Afbeeldingen:
-Application.jpeg: Alle apparaten langs de spoorbaan zijn aangesloten op het backbone glasvezelnetwerk via bestaande koperen kabels en DDW-225. De draadloze communicatie tussen het controlecentrum en de trein worden gerealiseerd via GSM-R.
-ERTMS Level 2_2.jpeg: Machinist Per Johansson krijgt alle benodigde informatie op het scherm rechts.
-ERTMS Level 2_3.jpeg: De ERTMS Level 2 omvat spoorwegovergangen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers