www.technologieenindustrie.com
FAULHABER GROUP

Groot succes voor FAULHABER in de "Fabriek van het jaar"-wedstrijd

In de Duitse wedstrijd "Fabriek van het jaar" heeft Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG de hoofdprijs in de categorie "Excellente productie van kleine series" voor 2018 gewonnen. De jury was vooral overtuigd door de continue zoektocht naar verbeteringen van de processen, de sterke automatisering en de synchronisatie over alle productielocaties heen. De prijsuitreiking vindt plaats op 21 maart 2019 tijdens de 27e "Fabriek van het jaar" conferentie in het Forum am Schlosspark in Ludwigsburg.

Groot succes voor FAULHABER in de  Fabriek van het jaar -wedstrijd

De wedstrijd "Fabriek van het jaar" is de meest traditierijke benchmark-wedstrijd, waarvoor dan ook het hardst wordt gestreden. Deelnemers zijn productiebedrijven uit alle Duitse industrie sectoren met minstens één fabriek en één bedrijfsdivisie en meer dan 100 werknemers. Sinds 1992 hebben meer dan 2.000 bedrijven deelgenomen. Voor FAULHABER is de overwinning in deze categorie een bevestiging van de speciale productiemogelijkheden met betrekking tot de complexiteit en de grote verscheidenheid aan klantenorders en de bijbehorende noodzakelijke volumeflexibiliteit in de productie. "Onze filosofie is om op technologisch gebied altijd voorop te lopen. Wij zijn pioniers, we ontwerpen aandrijfoplossingen die uniek zijn in hun precisie en betrouwbaarheid in de kleinste ruimtes en brengen ons naar de grenzen van wat micromechanisch mogelijk is", benadrukt CEO Dr. Thomas Bertolini, "en dit op klantspecifieke basis met een seriegrootte die niet groter dan 1 hoeft te zijn."

Tien tot twaalf nieuwe producten per dag

Voor de optimale aandrijfoplossing bestaande uit motor, tandwielkast, encoder, elektronica en accessoires, zijn bij FAULHABER meer dan 25 miljoen variaties mogelijk. "Elke dag creëren we tien tot twaalf nieuwe product combinaties die nooit in diezelfde vorm zijn geproduceerd", zegt Hubert Renner, Head of Production. Desalniettemin worden alle bestellingen behandeld met als doel om binnen twee weken te worden verzonden. "Hiervoor gebruiken we een locatie-synchrone productiemethode waarbij de aandrijfcomponenten voor specifieke orders parallel op vijf verschillende locaties in Duitsland, Hongarije, Roemenië en Zwitserland worden geproduceerd en vervolgens gemonteerd", vertelt Production Manager Jan Patrick Schindler.

Productiecapaciteit en innovatiekracht
Daarnaast zijn bijna alle medewerkers betrokken bij het continue verbeterproces: jaarlijks worden meer dan 2.000 verbeteringsvoorstellen van personeelsleden geïmplementeerd. "We stellen eerst doelen die in eerste instantie niet haalbaar lijken en werken dan hard om te bepalen hoe we die toch kunnen realiseren", legt Hubert Renner uit. In de competitie-audit heeft A.T. Kearney dan ook verklaard dat de aandrijfspecialisten van FAULHABER een prijzenswaardige procesgeoriënteerde organisatiestructuur hebben waarin de synchronisatie en automatisering de operationele waarde van de fabriek bepalen. Dit maakte ook indruk op de vakjury, die FAULHABER uitriep tot Fabriek van het jaar in de categorie
Excellente productie van kleine series. Dit gecontroleerde productievermogen wordt gecombineerd met een grote innovatiekracht, die zeer zeker tot uiting komt in de naam "TOP 100 Innovator". Het hoofdkantoor van FAULHABER in Schönaich nabij Stuttgart kan zich voor de derde keer weer tot de innovatieve elite van kleine en middelgrote Duitse ondernemingen rekenen. In het onafhankelijke selectieproces onder leiding van Prof. Dr. Nikolaus Franke overtuigde het bedrijf de jury met name in de categorie Innovatiesucces.

Gemotiveerd door de twee prijzen zal FAULHABER zich ook in de toekomst blijven richten op de actieve integratie van personeelsleden, de optimalisatie van procedures, processen en structuren en op klanttevredenheid.

Tweedaagse conferentie in Ludwigsburg
De conferentie "Fabriek van het jaar", die van 21 tot 22 maart 2019 door SV Veranstaltungen GmbH samen met A.T. Kearney en het Duitse vakblad Produktion wordt gehouden, is het slotstuk van de 27e ronde van de jaarlijkse benchmark-competitie. Tijdens het tweedaagse evenement presenteren de directeuren van de winnende fabrieken hun oplossingen. Voor Dr. Fritz Faulhaber GmbH & Co. KG zal Hubert Renner het onderwerp "Productie op aanvraag - productie op bestelling in de context van locatiegesynchroniseerde productie en grote verscheidenheid aan varianten" bespreken. Hoogtepunt van de twee dagen in Ludwigsburg is de prijsuitreiking op de avond van 21 maart 2019.

Groot succes voor FAULHABER in de

Foto: CEO Dr. Thomas Bertolini, Hubert Renner, hoofd productie en productiemanager Jan Patrick Schindler in de fabriek van het hoofdkantoor van FAULHABER in Schönaich, Duitsland.
 
Groot succes voor FAULHABER in de

Foto: Winnaar 2018 in de categorie: Uitstekende montage van de kleine serie

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers