www.technologieenindustrie.com
Westermo Teleindustri AB

Lynx+: compacte industrial Ethernet switch met routing functionaliteit

Westermo Data Communications meldt de introductie van de Lynx+ gecontroleerde Ethernet switch voor industriële toepassingen. Als uitbreiding van de gevestigde Lynx serie bevat deze nieuwe uitvoering het krachtige WeOS operating system van Westermo dat extra switching en routing functionaliteit levert, waardoor het apparaat kan voldoen aan de groeiende vraag naar veilige en betrouwbare netwerken. Lynx+ levert gecontroleerde switching, routing en firewall functies in een enkel geïntegreerd product.

Lynx+: compacte industrial Ethernet switch met routing functionaliteit
Het WeOS operating system dat momenteel wordt toegepast in Westermo’s RedFox high performance industriële routing switches, zorgt voor uitgebreide ondersteuning voor routing en bandbreedte schakeltechnieken zoals VLANs en IGMP. Daarnaast biedt WeOS interoperabiliteit met third party apparatuur en garandeert daarmee dat de Lynx+ kan werken binnen elk bestaand of nieuw grootschalig complex netwerk.

De Lynx+ is een 10 poorts apparaat dat geschikt is voor geavanceerde layer 2 switching en layer 3 routing. Het heeft de beschikking over acht fixed 10/100/BaseTX poorten en twee Gigabit SFP poorten die plugbare modules ondersteunen waardoor de gebruiker in staat is te kiezen uit een veelheid van ontvangers.

Om de kracht van het netwerk te garanderen ondersteunt Lynx+ STP (Spanning Tree Protocol) en RSTP (Rapid STP) en is tevens uitgerust met de unieke FRNT (Fast Recovery of Network Topology) redundante ringfunctionaliteit. Het gaat hier om het snelste protocol dat op de markt is om automatisch grote netwerken te reconfigureren in geval van lijn- of hardwarefalen. FRNT is in staat om een redundant ringnetwerk dat bestaat uit maximaal 200 switches binnen 20 ms te reconfigureren, ongeacht de belasting van het netwerk. STP/RSTP en FRNT kunnen worden gecombineerd, zodat Lynx+ kan worden geïntegreerd met producten van andere aanbieders op het gebied van redundante netwerkoplossingen.

Routing is een belangrijke functie bij het integreren van de infrastructuur van het managementnetwerk met fabrieksautomatiseringsnetwerken. Om aan deze behoefte te voldoen faciliteert Lynx+ zowel statische als dynamische routing en ondersteunt daarbij de meest gangbare protocollen inclusief OSPFv2 en RIPv1/v2. De netwerkredundantie van het WAN wordt ondersteund door een range voorzieningen waaronder het Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP), Network Address Translation (NAT), port forwarding en IPSec-gecodeerde Virtual Private Networks (VPNs). Firewall functies zorgen daarnaast voor eenvoudige segregatie om te garanderen dat de dataflow tussen de netwerken wordt gecontroleerd.

Een overzichtelijke VLAN (Virtual LAN) ondersteuning voor maximaal 64 netwerken vergroot de veiligheid en de netwerkbandbreedte en verbetert de beheersbaarheid. VLANs kunnen ook worden toegewezen aan bepaalde switch poorten en centraal worden geconfigureerd. Lynx+ ondersteunt tevens IGMPv2/v3 (Internet Group Management Protocol) snooping, dat filtertechnieken biedt om de stroom gegevens over de ring te beheren op een manier waarop de bandbreedte wordt geoptimaliseerd – ideaal voor streaming video toepassingen.

Een veilige webinterface waartoe je toegang krijgt via een VPN-tunnel of door SNMP (Simple Network Management Protocol) te gebruiken, maakt makkelijke configuratie mogelijk van redundante rings en VLANs, evenals het installeren van firewalls. Voor een meer geavanceerdere configuratie is er de intuïtieve Command Line Interface (CLI) die fine tuning mogelijk maakt zonder de noodzaak van een reboot.

Een volledig metalen behuizing (IP40) met een basisafmeting van slechts 100 x 50 mm zorgt ervoor dat de Lynx+ de kleinste switch van zijn type is op de markt. Het industriële ontwerp heeft geen ventilator of andere bewegende delen en maakt alleen gebruik van industrieel gekwalificeerde onderdelen. Een breed DC spanningsbereik van 19 tot 60 VDC is beschikbaar en het apparaat werkt bij temperaturen van -40 tot +70 °C. Het product is type getest en goedgekeurd voor uiteenlopende industriële standaards.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers